Komentara: 5
Pregleda: 4451

Škole gradu poklonile maske i sredstva za dezinfekciju

23.04.2020. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" i "Sečenji Ištvan", kao i Hemijsko-tehnološka škola poklonile su Gradskom štabu za vanredne situacije zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju ruku, koje su zajednički izrađivali i pravili nastavnici, učenici i njihovi roditelji.
Škole gradu poklonile maske i sredstva za dezinfekciju

Otkako je proglašeno vanredno stanje, mnogi naši sugrađani su se odazvali humanitarnim akcijama. Veliki broj volontera svakodnevno obilazi na stotine ljudi širom grada, kako bi im pomogli u dostavi neophodnih namirnica. Neki od njih su angažovani u kontakt centrima, dok pojedine škole i vrtići pružaju psihološku podršku deci i roditeljima. Neki su otišli i korak dalje, želeći da doprinesu na raznorazne načine. Pokazali su svoju humanost i zajedničkim delovanjem nastavnika, đaka i roditelja sašili zaštitne maske, pravili sredstva za dezinfekciju ruku i poklonili ih Gradskom štabu za vanredne situacije koji će ih, u skladu sa potrebama i zahtevima, distribuirati udruženjima i grupama kojima će ova pomoć značiti.

- Zahvaljujem se osnovnim školama "Ivan Goran Kovačić" i "Sečenji Ištvan", kao i Hemijsko- tehnološkoj školi koje su Gradskom štabu stavile na raspolaganje sve ono što su napravile u prethodnih nekoliko nedelja uz pomoć roditelja, nastavnika i dece. Ovo je jedan lep gest koji pokazuje uzajamnu podršku, poverenje i solidarnost koju imamo jedni prema drugima i pokazuje da nismo zaboravili jedni na druge, ni mi na škole, a ni škole na svoj grad i sugrađane kojima je pomoć potrebna - rekla je Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, dodajući da je reč o 700 maski i 30 litara tečnog sapuna. - Hemijsko-tehnološka škola snimala je i tutorijale za pravljenje maski i oni su do sada već u nekoliko navrata delili sašivene maske i svojim poslovnim partnerima, roditeljima, zaposlenima u školi. Nadam se da će ove humanitarne akcije pomoći i pokazati i drugima koliko svi mi možemo da budemo društveno odgovorni i koliko može svako od nas da da svoj mali doprinos u solidarnosti jednih prema drugima.

Škole gradu poklonile maske i sredstva za dezinfekciju

Branka Bešlić, direktorka OŠ "Ivan Goran Kovačić" istakla je da je Klub roditelja i nastavnika u ovoj školi pokrenuo akciju šivenja i da su se u ovu akciju osim roditelja, nastavnika i učenika uključili i brojni sugrađani, kao i OŠ "Sečenji Ištvan".

- Naša nastavnica Ivana Papež Bogosavljev je koordinatorka ovog Kluba i ona je zajedno sa majkom Suzanom Skenderović animirala roditelje i naše sugrađane, što je rezultiralo velikim odzivom. Prikupljeno je i napravljeno preko 500 maski i verujemo da će one poslužiti našim sugrađanima. Ovom, kao i ostalim humanitarnim akcijama, dajemo primer deci i učimo ih da pomažu drugima, da prihvate prave vrednosti, kao što su empatija, humanost i darežljivost - poručila je Bešlić.

Zaposleni u Hemijsko-tehnološkoj školi angažovani su u okviru svojih redovnih aktivnosti koje se tiču realizacije nastave na daljinu, a takođe su u dogovoru sa Ministarstvom prosvete izradili značajan broj edukativnog materijala koji je stavljen na raspolaganje putem platforme RTS Planeta i drugog programa RTS-a, rekao je Nikola Matković, direktor škole.

- Osim toga, takođe smo se angažovali i na izradi onog što je sada posebno aktuelno i neophodno, a to su zaštitne maske, dezinfekciona sredstva za ruke i tečni sapun za ruke. Izradom ovakvog materijala, pokušali smo učenicima da pokažemo na jedan poseban način da ono što se uči u školi u okviru različitih područja rada predstavlja temelj onogo što želimo da im kažemo, a to je da je znanje moć. Edukativni materijal koji je napravljen njima će moći da posluži da vide kako ono što su do sada naučili u školi može da se poveže i da bude praktično primenjeno. Nadam se da smo ovakvim aktivnostima dali skroman doprinos našoj lokalnoj zajednici - rekao je Matković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4451

Povezane vesti

Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

gradski štab za vandredne situacije Subotica

vanredno stanje

hemijsko tehnološka škola

jasmina stevanović

osnovna škola sečenji ištvan

nikola matković

branka bešlić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.