Komentara: 0
Pregleda: 689
Foto

Skoro 1.200 školaraca trčalo "za srećnije detinjstvo"

10.10.2024. u 11:26h
Izvor: Subotica.com
Treću godinu zaredom, deca uzrasta od predškolskog do završnog razreda srednje škole, imala su priliku da uzmu učešće na humanitarnoj manifestaciji "Trka za srećnije detinjstvo". Svako je u svom uzrastu imao priliku da pokaže brzinu i spremnost, a svi zajedno imali su važan zadatak: da se druže, zabave i uče humanosti.
Skoro 1.200 školaraca trčalo "za srećnije detinjstvo"

Učešće na današnjoj trci uzeli su prvaci OŠ "Ivan Milutinović", koji su se za ovu priliku dobro pripremili. 

 - Meni se najviše svidelo kako je sve izgledalo, bilo mi je lepo. Osvojio sam prvo mesto. Bavim se fudbalom, a kenuću i na plivanje - kaže Nenad Omerović, dok se njegov drug Aleksa nadovezuje - Bavim se plivanjem. Ovde mi se danas sviđa, trčim trku na 100 metara, dobro sam se pripremio, brzo trčim.

Skoro 1.200 školaraca trčalo "za srećnije detinjstvo"Skoro 1.200 školaraca trčalo "za srećnije detinjstvo"

Novina na ovogodišnjoj trci u odnosu na prošlogodišnju je ta što sada dečaci i devojčice trče u odvojenim kategorijama. 

- Spremala sam se, znala sam da ću biti prvo mesto - kaže Iskra Jakovljević, koja je zauzela prvu poziciju, a Lena Živanović ističe da trka za nju nije bila zahtevna - Svidelo mi se, puno sam vežbala. Treniram atletiku, nije mi bilo teško.

Skoro 1.200 školaraca trčalo "za srećnije detinjstvo"

Skoro 1.200 školaraca trčalo "za srećnije detinjstvo"

Manifstacija "Trka za srećnije detinjstvo" ima humanitrarni karakter, a kako iz godine u godinu beleži sve veći broj učesnika, to su i humani ciljevi koje Crveni krst postavlje, sve veći.

 - Prošle godine je učestvovalo oko 750 dece, učenika svih osnovnih i srednjih škola. Otkupom startnog broja koji je koštao svega 100 dinara, prikupljena su sredstva uz pomoć kojih smo opremili sve krevete na Dečjem odeljenju OB Subotica. Ove godine humanitarni cilj je da kupimo dva inhalatora koje ćemo predati na korišćenje Domu zdravlja Subotica. Prijatno smo iznenađeni i zadovoljni odzivom, jer je ove godine prijavljeno 1185 dece. Gotovo sve škole učestvuju, sledeće godine nadamo se još većem odzivu, pa će i humanitarni cilj biti veći. Zahvalni smo svim donatorima, koji su nam omogućili da imamo jedan lep program, da se deca zabave i uživaju, ovo je koliko sportska manifestacija, a nadasve ima humanitarni karakter - kaže Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta Subotice.

Izvor: Subotica.com
“Trka za srećnije detinjstvo” “Trka za srećnije detinjstvo” “Trka za srećnije detinjstvo” “Trka za srećnije detinjstvo” “Trka za srećnije detinjstvo” “Trka za srećnije detinjstvo” “Trka za srećnije detinjstvo” “Trka za srećnije detinjstvo”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 časova i 58 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 689
Povezane teme

crveni krst

crveni krst subotica

zoran molnar

trka za srećnije detinjstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.