Komentara: 2
Pregleda: 4816

SKUD "Iskon etno" organizuje besplatne probe folklora za decu

03.02.2017. u 11:06h
Izvor: TV Subotica
Srpsko kulturno-umetničko društvo „Iskon etno“, koje u našem gradu postoji već godinu dana, počinje sa aktivnim probama folklora za decu od 7 do 14 godina.
SKUD "Iskon etno" organizuje besplatne probe folklora za decu

Folklorne grupe vodiće Miodrag Igić uz pratnju harmonikaša Miroslava Bičanina ili Tomislava Orčića. Prva proba za najmlađe održaće se danas od 20 časova, u OŠ „Miloš Crnjanski“, dok će se po redovnom rasporedu one održavati utorkom od 18 do 19 i petkom od 20 do 21 čas. Na njima će polaznici učiti tradicionalne narodne igre iz Srbije i okoline.

- Ono što je važno istaći je da su probe za decu besplatne. Pored programa za decu imamo i probe za rekreativce koji nikad nisu igrali ili koji su se davno bavili folklorom pa žele da nastave. Za sada imamo oko 35 članova veterana – rekreativaca, koji imaju probe ponedeljkom od 19.30 u Mesnoj zajednici „Kertvaroš“. U okviru SKUD-a „Iskon etno“ deluje i ženska pevačka grupa „Srma“, te ću nastojati da u toku godine sve aktivnosti uklopim i napravim jedan veliki Koncert na kom ćemo prikažati naš rad. - rekao je Dejan Anđelović, ispred SKUD "Iskon etno":

Zainteresovani mogu dobiti detaljnije informacije putem broja telefona 061/111-60-30.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4816
Povezane teme

folklor

skud iskon etno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.