Komentara: 11
Pregleda: 6760

Skup za stradale u školi u Beogradu u petak od 19 časova na Trgu

04.05.2023. u 12:44h
Izvor: Subotica.com
Povodom tragedije koja se juče desila u beogradskoj osnovnoj školi, a uz podršku Gradskog saveta roditelja u Subotici, sutra (petak) u 19 časova predloženo je spontano okupljanje na Trgu.
Skup za stradale u školi u Beogradu u petak od 19 časova na Trgu

Kako saznajemo, u viber grupi Gradskog saveta roditelja spontano se pokrenula inicijativa da se na neki način oda počast tragično stradalima u jučerašnjoj pucnjavi u beogradskoj školi, nezapamćenoj tragediji koja je potresla ne samo Srbiju i region, nego i čitav svet.

- Okupljanje podržavamo i pozivamo sve koji osećaju potrebu da dođu u petak od 19 časova na Gradski trg, da se okupimo i da zajednički, tišinom ali i fizičkim prisustvom, odamo pomen svim žrtvama i pokažemo da se još uvek možemo organizovati kada je budućnost naše dece u pitanju i da jednom u nečemu budemo složni, na istoj strani, da ne dozvolimo da se situacija relativizuje, već da pokažemo da moramo i da ćemo raditi na promenama. Dakle, “Minut ćutanja kao najglasnija poruka da se ovako nešto više nikad ne dogodi!” - rekao je za naš portal Aleksandar Aničić, predsednik Gradskog saveta roditelja Grada Subotice.

Podsetimo, juče u jutarnjim časovima 14-ogodišnji učenik škole u beogradskoj opštini Vračar pucao je iz pištolja na školske drugare, ubivši tom prilikom osmoro vršnjaka i čoveka koji je bio obezbeđenje na ulazu, dok je više osoba teže i lakše povređeno. Tim povodom Vlada Srbije donela je odluku da se na teritoriji Republike proglasi trodnevna žalost, od petka zaključno sa nedeljom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 6760

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.