Komentara: 7
Pregleda: 3277

Skupa struja u "Kongu"

23.01.2013. u 20:21h
Izvor: RTV Yueco
Četrdeset i tri meštana naselja poznatog pod nazivom Kongo, koje pripada naselju Gabrić u mesnoj zajednici „Bikovo“ već 10 godina pokušavaju da rešen problem koji imaju sa strujom.
Skupa struja u "Kongu"

Naime, domaćinstava ovog naselja plaćaju industrijsku cenu električne energije na zbirnom računu koji dobijaju preko mesne zajednice.Oni su otkupili kuće u vlasništvu nekadašnjeg „Agrokombinata“, a problem oko struje pokušavali su da reše i sa tadašnjim rukovodstvom Agrokombinata koje ih je uveravalo da će sve biti rešeno, međutim firma je prošle godine prodata mesnoj industriji „Matijević“, a problem sa strujom i dalje postoji.

U Elektrodfistribuciji kažu da je jedino rešenje probema da svako domaćinstvo sklopi pojedinačan ugovor sa njima i da ova domaćinstva treba da plate globalni trošak oko 700 hiljada dinara kako bi postali njihovi potrošači. Grad je preuzeo na sebe obavezu da u narednih nedelju dana pokrene rešavanje ovog problema, kao i da pokrije tglobalne troškove Elektrodistribuciji „Subotica“.

I deset godina nakon što su postali vlasnici kuća, petnaest domaćinstava ovog naselja i dalje plaćaju industrijsku cenu struje preko zbirnog računa, jer nisu vlasnici svojih brojila već dobijaju zbirni račun za struju, bez obzira koliko je koje domaćinstvo potrošilo struje. Po rečima stanovnika naselja, u pokušaju da reše ovaj problem, a u dogovoru sa Elektrodisribucijom pre nekolikogodina su sva domaćinstva ugradila nove električne ormare i brojila i kako tvrde rečeno im je da će se na ovaj način problem rešiti. Pored ovoga, nekoliko puta su dostavljali i ZK uloške i izvode iz Katastra kako bi dokazali da su vlasnici kuća. Račun za struju stiže u mesnu zajednicu, čiji predstavnici donose zbirni račun koji plaćaju stanovnici naselja.

U Elektrodistribuciji „Subotica“ kažu da znaju za ovaj problem i da su stanovnicima ovog naselja objasnili da je jedini način da se problem reši da građani sklope individualne ugovore sa Elektrodistribucijom, kao i da ugrade električna brojila, jer ona koja su im ugrađena, tvrde u Elektrodistribuciji nisu baždarena niti ugrađena od strane ovlašćenog lica.

Predstavnici naselja „Kongo“ juče su se sastali sa predstavnicima grada kako bi ih upoznali sa svojim problemom, a kako je za Yu Eco televiziju izjavio savetnik gradonačelnika Predrag Bobić jutros je postignut je dogovor između grada i Elektrodistribucije „Subotica“ . Prema ovom dogovoru grad bi trebalo da plati 715.000 dinara koliko iznose sveukupni troškovi za postavljanje brojila za svako domaćinstvo u ovom naselju.

U narednih nedelju dana trebalo bi da počne rešavanje problema 45 stanovnika naselja Gabrić. Kada brojila budu individualna, svako domaćinstvo će nakon 10 godina plaćati struju po ceni za domaćinstva i to tačno onoliko koliko je potrošio. Trošak koji bi meštani trebalo da plate Elektrodistribuciji je spoovođenje struje od bandere do kuće.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3277
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.