Komentara: 13
Pregleda: 2783

Skuplja struja od 1. avgusta

16.07.2013. u 14:36h
Izvor: RTV Yueco
Agencija za energetiku Srbije (AERS) odobrila je zahtev Elektroprivrede Srbije (EPS) da struja od 1. avgusta poskupi u proseku za 10,9 odsto za građane. Kako su naveli u AERS-u, EPS i pet distribucija koje posluju u okviru tog javnog preduzeća prihvatili su sugestije Agencije o smanjenju troškova i predloženih gubitaka u mreži.
Skuplja struja od 1. avgusta

"Cilj je da se sredstva dobijena racionalizacijom troškova usmere na povećanje sigurnosti i kvaliteta snabdevanja električnom energijom", kazali su u AERS-u. Struja je u Srbiji poslednji put poskupela 1. aprila 2011. godine u proseku za 15 odsto, tako da cena kilovatčasa, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV), trentno iznosi oko šest evrocenti.

Pre toga, struja je poskupela u martu 2010. godine u proseku za 10 odsto.Poskupljenje struje je, kako je rečeno ranije, odlagano dok se ne utvrde socijalne karte, odnosno olakšice koje bi najsiromašniji građani imali pri plaćanju komunalija. Sada struja poskupljuje od 1.avgusta, a uredbe o olašicama će tek biti donete u tom mesecu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 časova
Komentara: 13
Pregleda: 2783
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.