Komentara: 2
Pregleda: 1609

Skuplje gorivo?

05.01.2010. u 09:39h
Izvor: RTV Yueco
Skuplje gorivo?

Gorivo bi na pumpama u Srbiji moglo od vikenda da bude skuplje za dinar po litru. Posle skoro dva meseca bez promene cena naftnih derivata, stekli su se uslovi za minimalno poskupljenje maloprodajnih cena. Tako bi motorni benzin od subote mogao da košta 106,90 dinara, dok bi nova cena evrodizela bila 104,80 dinara za litar.

Ministarstvo energetike bi narednih dana trebalo da napravi presek cena derivata, pa se novi cenovnici očekuju u noći između petka i subote. Cene goriva su na pumpama u našoj zemlji poslednji put promenjene 11. novembra i tada su derivati poskupeli oko pet dinara za litar u proseku.

Tokom perioda mirovanja cena nadležni su objašnjavali da cena nafte tokom ovog perioda nije ni porasla ni pala za više od 1,5 odsto, koliko je potrebno da bi se maloprodajne cene promenile.

Ipak, kako je cena nafte proteklih dana skočila, a dinar oslabio prema dolaru, kako kažu stručnjaci, poskupljenje na našim pumpama je neminovno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1609
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.