Komentara: 0
Pregleda: 1196

Skuplje putovanje vozom

20.03.2010. u 11:49h
Izvor: RTV Yueco
<p>Prevoz železnicom u domaćem putničkom saobraćaju od danas je skuplji u proseku 16 odsto, objavile su Železnice Srbije.&nbsp; Poskupljenje nije linearno već će, zahvaljujući novom načinu formiranja, cene na dužim relacijama biti niže.</p>
Skuplje putovanje vozom

Po novom cenovniku, putovanje u II razredu putničkih vozova od Beograda do Subotice koštaće 560 dinara. Cene rezervacija sedišta i dodaci za vozove višeg ranga ostaju isti, a poskupljenje ne obuhvata ni prevoz u vozovima Inter-siti.

Od danas se primenjuje i nov način obračuna cene karata u vozu, pa će cena karte kupljene u vozu biti 30 odsto veća od redovne. Novina u načinu obračuna je i da će putnici s karticama SRB PLUS i RAIL PLUS i novinarskim legitimacijama imati pravo na popust od 30 odsto za kupovinu karata u vozu.

Do sada je popust važio samo kod kupovine karte na blagajni. Uvodi se i kazna od 5.000 dinara za putnike koji izbegavaju da plate kartu u vozu uz mogućnost da se kazna, ako se uplata obavi u roku od 15 dana, smanji na 2.000 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1196
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.