Komentara: 0
Pregleda: 1095

Skuplje usluge Toplane

13.01.2009. u 09:44h
<p>Usluge Javnog komunalnog preduzeća &ldquo;Subotička toplana&rdquo; poskupele su za 20 odsto. Od prvog januara Subotičani koji su priključeni na gradsko grejanje plaćaće 5,1 dinar za kilovat po času ili 62 dinara za utro&scaron;enu toplotnu energiju po kvadratnom metru. Saglasnost o poskupljenju usluga Toplane, dao je gradonačelnik Subotice, Sa&scaron;a Vučinić.</p>
Skuplje usluge Toplane

Pojedini Subotičani koji su priključeni na “Subotičku toplanu” smatraju da je to i dalje najeftiniji vid grejanja.Drugi smatraju da poskupljenje nije bilo neophodno.Zbog povećanja cene gasa tokom prošle godine od 65,66 procenata, dovedeno je u pitanje funkcionisanje JKP «Subotička toplana».

Upravni odbor JKP «Subotička toplana» zauzeo je stav da povećanje cene za 20 procenata, može obezbediti nesmetano funkcionisanje preduzeća i snabdevanje korisnika toplotnom energijom. Budžetom za ovu godinu predviđena sredstva za subvencionisanje «Toplane» iznose 45 miliona dinara. U gradskoj upravi kažu da to nije dovoljno novca troškova energenata koji čine oko 60 procenata u ceni koštanja.

Postavljeno pre 15 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1095
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.