Komentara: 11
Pregleda: 2420

Skuplji početak školske godine - roditelji ovih dana pazare sveske, olovke i torbe

29.08.2022. u 12:41h
Izvor: Subotica.com
Bliži se početak nove školske godine, a samim tim u subotičkim knjižarama ovih dana prodaja je intenzivirana. Roditelji će ove godine morati da izdvoje nešto više novca za opremanje školaraca, a samo udžbenici skuplji su za oko 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.
Skuplji početak školske godine -  roditelji ovih dana pazare sveske, olovke i torbe

Nakon više od dva meseca pauze, đaci će u četvrtak ponovo sesti u klupe. Početak školske godine znači i finansijski izdatak za roditelje koji imaju školarce, a ove godine za knjige i školski pribor potrebno je izdvojiti nešto više novca.

Udžbenici su poskupeli za oko 10 odsto u odnosu na prošlu godinu. Cena kompleta za đake nižih razreda kreće se od 7 do 10 hiljada dinara, dok za učenike viših razreda komplet udžbenika staje od 10 do 18 hiljada dinara. Cene zavise od izdavača i broja radnih listova - objašnjava Milorad Petrović, vlasnik njižare "Stil B". 

Skuplji početak školske godine -  roditelji ovih dana pazare sveske, olovke i torbeUz udžbenike, roditelji svojim školarcima moraju obezbediti i đačku torbu, olovke, gumice, sveske, pernicu i drugo.

Najjeftinija sveska A 5 formata košta 23 dinara, dok se sveske veće gramaže papira kreću od 40 do 100 dinara po komadu, a za grafitnu olovku je potrebno izdvojiti minimum 10 dinara. Prazna pernica košta 300 dinara, dok je za punu pernicu potrebno izdvojiti najmanje 500 dinara. Najjeftinija školska torba za prvake, odnosno ojačana, anatomska torba košta 3.500 dinara, dok se rančevi kreću ood 2.000 - objašnjava sagorvornik.

Skuplji početak školske godine -  roditelji ovih dana pazare sveske, olovke i torbeOčekivano, pred početak školske godine beleže se i gužve u subotičkim knjižarama, odnosno pojačana prodaja školskog materijala.

Trenutno se najviše kupuje školski pribor. Roditelji nabavljaju sveske, flomastere, bojice, olovke i drugi pribor. Udžbenike su uglavnom nabavili nešto ranije. Očekujemo povećanu prodaju školskog pribora i u narednim danima, odnosno intenzivirana prodaja će biti i u prvim danima septembra - završavaju iz knjižare "Stil B".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2420
Povezane teme

udžbenici

školski pribor

knjižara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.