Komentara: 21
Pregleda: 4835
Video

Skupština grada o nastavku izgradnje akva parka

08.09.2022. u 10:50h > 14:14
Izvor: Subotica.com
Izmenom programa poslovanja preduzeća „Park Palić“, koja je usvojena na današnjoj, 26. sednici Skupštine grada, kompletirali su se svi zakonski okviri za nastavak radova na izgradnji akva parka na Paliću.
Skupština grada o nastavku izgradnje akva parka

Podsetimo, Vlada Srbije obezbedila je dodatnih 230 miliona dinara da izgradnja kupališnog kompleksa bude nastavljena, dok je Pokrajinska vlada 36 miliona dinara namenila za sređivanje Vikend naselja.

Skupština grada o nastavku izgradnje akva parka

- To je kapitalni projekat čiju je realizaciju zaustavila pandemija. Budžetska inspekcija, koja je došla na poziv mene i Ištvana Pastora,  je svoj izveštaj dostavila Skupštini grada i direktorki preduzeća, a da je bilo elemenata krivičnog dela verovatno bi bilo uključeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Malverzacije ne postoje, konstatovani su propusti u projektno-tehničkoj dokumentaciji, a kako se bliži kraj realizacije, oni su sve uočljiviji – objasnio je za govornicom gradonačelnik Stevan Bakić. – Država je opredelila sredstva, Grad 113 miliona dinara i očekujemo da projekat bude što pre završen, to nam je svima u interesu.

Kako je objasnio Janoš Nagel, šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, realizacija ne kasni zbog zloupotreba.

Skupština grada o nastavku izgradnje akva parka

- To je kapitalni projekat i mi smo jedinstveni u vlasti Grada SUbotice, zna se koliko novca nedostaje i kada se  obezbedi novac on će biti završen za manje od godinu dana – ističe Nagel. – Radovi su nastavljeni, očekujemo da se rebalansom republičkog budžeta obezbedi još oko 500 miliona dinara.

Predstavnik opozicije Miroslav Milojević iz Pokreta za građansku Suboticu smatra da je postojao ogroman problem oko izgradne akva parka od 2016. do 2020. godine.

Skupština grada o nastavku izgradnje akva parka

- Na Paliću se prve dve godine ništa nije dešavalo a kako su se približili izbori 2020.godine na prečac je odlučeno da se tamo gradi bez realnih osnova, izolovan akva park bez pratećih objekata poput hotela koji bi pomogli njegovom izlaganju – tvrdi Milojević. – Utrošeno je oko pet miliona evra a na tom objektu je izgrađeno vrlo malo. Izveštaj koji je podnet trebao je da stigne u policiju i da eksperti isprate tok novca.

Na sednici je donet i trogodišnji Program energetske efikasnosti za Grad Suboticu, koji se odnosi na javne ustanove, kao i formiranje Fonda za podsticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 nedelje
Komentara: 21
Pregleda: 4835

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.