Komentara: 11
Pregleda: 1789

Skupština grada sutra odlučuje o budžetu za godinu pred nama

22.12.2021. u 15:48h
Izvor: Subotica.com
Na sutrašnjoj 17. sednici Skupštine grada odbornici će odlučivati o 15 tačaka, među kojima je najvažnije usvajanje predloga budžeta za narednu godinu.
Skupština grada sutra odlučuje o budžetu za godinu pred nama

Kako je predloženo, u gradskoj kasi biće 7.582.000.000 dinara, što je 1,10 odsto više nego ovogodišnji.

- Budžet je realno planiran i ne vidim razlog da se ne ostvari kao ovogodišnji, a imali smo jako dobro ostvarenje budžeta. Prihodi, primanja i rashodi su u ravnoteži. Predviđeno je povećanje prihoda od poreza na imovinu za pet odsto, ali tome nije razlog povećanje poreske osnovice, već zbog očekivane veće naplate - objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. - Za kapitalne investicije je predloženo čak 1.440.000.000 dinara, za završetak nekih starih i započinjenje novih projekta. Narodno pozorište, akva park, očuvanje istorijskog jezgra grada, predviđena su sredstva za projektnu dokumentaciju za obnovu Gradske kuće i kuće nekadašnjeg gradonačelnika Karolja Biroa, u Braće Radić.

Skupština grada sutra odlučuje o budžetu za godinu pred nama

Odbornici će sutra raspravljati i o Planu generalne regulacije za naselje Kelebija, prvi dokument takve vrste za ovo naselje, doneće se odluke za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora u "Subotičkim pijacama", "Subotica-transu" i "Subotičkoj toplani". Tu je i odluka o finansijskoj podršci energetskoj efikasnosti stambenih zgrada i kuća, za šta je obezbeđeno 15 miliona dinara.

Prenos iz Velike većnice možete pratiti od 9 časova na našem sajtu ili na RTV Yueco.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 1789
Povezane teme

Skupština grada Subotice

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

skupština subotice

gradski budžet

balint pastor

sednica skupštine grada

gradska skupština

predlog budžeta

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.