Komentara: 18
Pregleda: 1392

Skupština grada sutra odlučuje o budžetu za narednu godinu

21.12.2022. u 14:03h
Izvor: Subotica.com
Poslednja ovogodišnja sednica Skupštine Subotice održaće se u četvrtak, 22 .decembra, u Velikoj većnici. Prenos možete pratiti od 9 časova na našem sajtu.
Skupština grada sutra odlučuje o budžetu za narednu godinu

Na sutrašnjoj 30. sednici Skupštine grada odbornici će odlučivati o 15 tačaka dnevnog reda, među kojima je najvažnija Odluka o budžetu Grada Subotice za 2023. godinu. Kako je predloženo, u godini pred nama u gradskoj kasi biće više od 8.5 milijardi dinara.

- Bili smo prinudjeni da posle dugo vremena povećamo osnovicu za plaćanje poreza na imovinu. Uvek se zahvaljujem građanima što plaćaju porez i naglašavam da je to jako bitno da bi lokalna samouprava mogla da funkcioniše, uključujući i javna preduzeća i javne ustanove, i da bi smo mogli da održimo nivo usluga raznih gradskih ustanova i organizacija. Povećanje prihoda je rezultat disciplinovanosti građana, a ne povećanje osnovice poreza. Ipak, sad smo došli situaciju da smo bili prinudjeni da povećamo osnovicu na porez za imovinu, siguran sam da će građani razumeti da smo dobili prinudjeni da učinimo da bi Grad mogao da funkcioniše – najavljujući sutrašnje zasedanje objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. - Druga strana ove priče je da smo povećali udao predviđen za investicije za oko 20 odsto u odnosu na ovogodišnji, što če omogućiti da se završe neke velike kapitalne investicije. Između ostalog, predviđeno je i 315 miliona dinara za izgradnju odnosno sanaciju puteva, biće sredstava i za druge infrastrukturne radove. Budžet je realan, izbalansiran i siguran sam da će se ostvariti u meri u kojoj se budžet za ovu godinu, a to je čak 98 odsto.

Skupština grada sutra odlučuje o budžetu za narednu godinuNa dnevnom redu je i Plan razvoja Grada Subotice za period 2023-2032. godine.

- Ovo je dugoročni plan koji obuhvata razvoj željeznice, planove za proširenje turističke ponude, modernizaciju Opšte bolnice, završetak Akva-parka na Paliću, završetak zgrade Narodnog pozorišta, ulaganje u komunalnu oblast da bi se stvorili uslovi za život u jednom atraktivnom i savremenom gradu koji se istovremeno ponosi svojim nasledjen i čuva svoje vrednosti – istakao je Pastor.

Tu je i izmena plana poslovanja preduzeća “Park Palić”, kako bi se rasporedilo 480 miliona dinara dobijenih od Vlade Srbije za završetak akva parka na Paliću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 1392

Povezana vest

Povezane teme

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

gradski budžet

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.