Komentara: 7
Pregleda: 1562

Skupština grada sutra odlučuje o gradskim priznanjima

06.07.2022. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada sutra odlučuje o gradskim priznanjima

Na sutrašnjoj 24. sednici Skupštine grada biće 20  tačaka dnevnog reda, među kojima su odluke o dodeli zvanja Počasni građanin i priznanja Pro urbe. Zvanje Počasnog građanina ove godine poneće profesor emeritus dr Šandor Šomođi, doktor ekonomskih i poljoprivrednih nauka. Ovogodišnji dobitnici nagrade Pro urbe su prof.dr Josip Ivanović, dekan Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku u Subotici, dirigent i muzički pedagog Maćaš Murenji i koreograf Miroslav Vojnić Hajduk – Marača.

- „Pro urbe“ na latinskom znači „za grad“ te se radi o osobama koje su zadužile građane Subotice poslednjih nekoliko decenija svojim aktivnostima. Sve odluke su na komisiji donete jednoglasno i nadam se da će biti slično i sutra na sednici Skupštine grada. Po običaju, nagrade će biti dodeljene za Dan grada, 1. septembra  - objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.  

Skupština grada sutra odlučuje o gradskim priznanjima

Uz ove tačke, odlčivaće se i o dva plana detaljne regulacije – za prostor na Radijalcu omeđen ulicama Frankopanska, Ferenca Sepa, Aleje Maršala Tita i Petra Lekovića i za prostor oivičen ulicama Maksima Gorkog, Beogradski put, Blaška Rajića i Senćanski put.

- Na Radijalcu će se raditi na usklađivanju sa generalnim urbanističkim planom i što je jako bitno da se uskladi gradnja, da se ne gradi haotično kako je bilo ranije, da nema manipulacija sa spratnosti i da se napravi prelaz u visini gradnje od Frankopanske ka Aleji. Što se tiče drugog plana tu se pre svega radi o Ulici braće Radić i usklađivanje sa merama Zavoda za zaštitu spomenika kulture i zaštite kulturnog nasleđa gradskog jezgra, ona će biti u celosti zaštićena – objasnio je Pastor. – U oba slučaja se radi o izradi plana detaljne regulacije čiji je rok za završetak deset i 12 meseci.

Takođe, davaće se saglasnost na izmene programa poslovanja četiri javna preduzeća i za personalna pitanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 1562
Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.