Komentara: 23
Pregleda: 6432

Skupština grada sutra odlučuje o postupku davanja u zakup akva parka na Paliću

03.05.2023. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
Na sutrašnjoj, 35. sednici Skupštine grada odbornici će, između ostalog, odlučivati o načinu i postupku davanja u zakup akva parka i drugih objekata u nadležnosti preduzeća "Park Palić".
Skupština grada sutra odlučuje o postupku davanja u zakup akva parka na Paliću

Donošenjem ove odluke stvaraju se pravne pretpostavke i detaljno se reguliše postupak davanja u zakup ovog objekta koji je još uvek u izgradnji.

Veoma važno što ćemo paralelno sa završetkom građevinskih radova stvoriti i pravne pretpostavke za stavljanje u funkciju akva parka kada radovi budu okončani, a za to je neophodno da imamo pravnu konstrukciju za davanje u zakup. Zapravo, ova odluka se ne odnosi samo na akva park već i na druge objekte u nadležnosti preduzeća "Park Palić" koji će moći da se daju u zakup na najduže 15 godina - najavio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Odbornici gradskog parlamenta na sutrašnjoj sednici odlučivaće i o dodeli priznanja "dr Ferenc Bodrogvari".

Ukoliko Skupština grada bude donela odluku, ovogodišnji dobtinici ovog priznanja biće Kornel Mandić, umetnik keramike, Mate Abraham, diplomirani muzičar i Danijela Stankić, nastavnica likovne kulture. Priznanja ću uručiti 22. juna na rođendan dr Ferenca Bodrogvarija - kazao je Pastor.

Skupština grada sutra odlučuje o postupku davanja u zakup akva parka na Paliću

Među 17 tačaka dnevnog reda su i odluke o izmenama i dopunama osnivačkih akata za 10  gradskih ustanova kulture.

O ovome se dosta govorilo proteklih meseci. Uglavnom, sa resornim ministarstvom postignut je dogovor da dok se ne promeni Zakon o kulturi (što je u toku), po pravnom stavu tog ministarstva svi nacionalni saveti imaju pravo da delegiraju po jednog člana upravnog odbora u one ustanove kulture koje su ti nacionalni saveti proglasili za ustanovom od posebnog značaja - pojasnio je predsednik Skupštine grada i najavio izradu Plana generalne regulacije za naselje Donji Tavankut - Ovim se stvaraju prepostavke za izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture i cilj je racionalnije korišćenje građevinskog zemljišta i očuvanje poljoprivrednog zemljišta. Rok za izradu Plana generalne regulacije za ovo naselje je 12 meseci.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 6432
Povezane teme

Skupština grada Subotice

balint pastor

predsednik skupštine

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.