Komentara: 1
Pregleda: 221

Skupština grada sutra odlučuje o rebalansu budžeta

02.10.2024. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Na sutrašnjoj, četvrtoj sednici Skupštine grada, odbornici će odlučivati o 21 tački dnevnog reda, među kojima je najvažnija Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada za 2024. godinu kojom će se obim gradske kase uvećati za 480 miliona dinara, odnosno 4,5 odsto. Prenos iz Velike većnice počinje u 9 časova.
Skupština grada sutra odlučuje o rebalansu budžeta

Ovo je prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta, koji će tako iznositi skoro dve i po milijarde dinara.

- Od toga, 918.000 dinara namenjeno je za zgradu Narodnog pozorišta, koja je dobila upotrebnu dozvolu za četiri funkcionalne celine – veliku pozorišnu salu, kamernu scenu i dve prostorije za probe i uskoro ćemo moći da uživamo u pozorišnim predstavama. Pored brojnih komunalnih projekata i ulaganja u komunalnu infrastrukturu, Grad ulaže i u zdravstvenu zaštitu i tu bih istakao projekat izgradnju ambulante na Paliću, za koju smo predvideli 63 miliona u ovoj godini i 43 miliona u idućoj – najavio je Daniel Đivanović, predsednik Skupštine grada. - Bitno je pomenuti i izgradnju objekta za sakupljanje otpada životinjskog porekla koji se gradi u Čantaviru kod postojećeg stočnog groblja čija je ukupna vrednost 62 miliona dinara.  Time će se višegodišnji proble odlaganja životinjskog otpada trajno rešiti.

Skupština grada sutra odlučuje o rebalansu budžetaPred odbonicima će se naći i izmene programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća zbog rebalansa, a ono što treba istać je da je JKP „Vodovod i kanalizacija“ isplatilo poslednju ratu kredita EBRD banci.

- Što se tiče ovog preduzeća važno je napomenuti izmeštanje javne kanalizacije u Tolminskoj i Ulici Aleksandrovi salaši u vrednosti od 28 miliona dinara na perid od godinu dana, kao i izgradnju vodovodne mreže. Prvo, važna investicija u Privrednoj zoni, tu će biti izgradnja vodovodne mreže u prvoj fazi od 16 miliona i vodilo se računa o ravnomernom ulaganju u sve mesne zajednice, te će se raditi izmeštanje mreže u Novom Žedniku, kao i proširenje mreže u Makovoj sedmici i MZ Zorka – objasnio je Đivanović. – Regionalna deponija je spremna da prima sav otpad koji se generiše u Subotici, uključujući i građevinski otpad. JKP „Čistoća i zelenilo“ planira izgradnju prostupnog puta i depoa, a Javno preduzeće za upravljenje putevima kružni tok na Uglu Arsenija Čarnojevića i Sep Ferenca, kao i rekonstrukciju raskrsnice Matije Gupca i Matka Vukovića.

Odbornici će odlučivati i o mreži vrtića, stipendijama za studente, kao i Odluci o davanju u zakup poslovnih prostora.

Skupštinsko zasedanje možete da pratite na našem sajtu od 9 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 9 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 221
Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

daniel đivanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.