Komentara: 0
Pregleda: 2106

Skupština grada: Vodovod, Anketni odbor, bez rebalansa

20.11.2009. u 11:08h
Izvor: RTV Yueco
Skupština grada: Vodovod, Anketni odbor, bez rebalansa

Zašto je direktor „Vodovoda“ podneo ostavku i zašto još uvek nema rebalansa, glavna su pitanja koje je danas opozicija uputila vladajućoj većini na sednici Skupštine grada Subotica. Predstavnici Srpske napredne stranke su zatražili i formiranje Anketnog odbora kako bi se utvrdilo šta se dešavalo u poslednje vreme u „Vodovodu“. Odgovore na ovu inicijativu i ostala pitanja nisu dobili, a vladajuća većina je usvojila planirane 24 tačke dnevnog reda.

Nakon što su usvojili još jedan plan regulacije, odbornici lokalnog parlamenta su bez rasprave doneli zaključak o ostavci direktora „Vodovoda i kanalizacije“. Na njegovo mesto, i to kao vršiteljka dužnosti, predložena je Valerija Tot Godo, ekonomista iz Subotice koja već sedam godina radi u Bačalmašu, u Mađarskoj.

Opozicija je tražila od vladajuće većine objašnjenje ostavke direktora „Vodovoda“ i formiranje anketnog odbora kako bi se utvrdile sve činjenice oko poslovanja Vodovoda, pre svega na poslovima izgradnje prečstača. I tu se rasprava završila. Vodovod je dobio novog direktora, baš kao i „Pogrebno“, koje će od 1. januara voditi Vesna Prćić, jer dosadašnji direktor Nikola Kvala odlazi u penziju nakon skoro 27 godina direktorovanja u ovom preduzeću. Odbornici su produžili mandat i Olgi Šram, na mestu direktora galerije „Likovni susret“, koja se u toj fotelji nalazi još od 1992. i ovo će joj biti peti mandat.

A onda se prešlo na izveštaj o kretanjima u budžetu za prvih devet meseci ove godine. U periodu januar - septembar u budžet se slilo preko 2 milijarde i 250 miliona dinara, što je za oko 15% manje u odnosu na prošlu godinu. Za to vreme potrošeno preko 2 milijarde i 285 miliona dinara. Glavna karakteristika budžeta za ovaj period je smanjenje transfernih sredstava iz države za 330 miliona dinara u odnosu na planirano.

Opozicija nije sporila prikazane podatke, ali jeste odnos vladajuće koalicije prema rebalansu, koji još uvek nije pred odbornicima.

Odbornici su usvojili i izmene Statuta desetine javnih i javnih komunalnih preduzeća, kao i informaciju o upisu u prve razrede osnovnih i srednjih škola. Ovo je bila deseta sednica Skupštine grada u novom sazivu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2106
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.