Komentara: 0
Pregleda: 4106

Skupština: Od 1. januara novi sistem obračuna cene grejanja

17.12.2009. u 20:13h
Izvor: RTV Yueco
Skupština: Od 1. januara novi sistem obračuna cene grejanja

Dugo čekani rebalans gradskog budžeta za ovu godinu, nije doneo prepucavanja na relaciji vlast – opozicija, već samo razmenu argumenata zašto Subotica izdvaja tako malo za – sport! Grad je tako dobio rebalans budžeta, gradsko veće novog člana, Skupština nove odbornike, a građani – novi obračun cena grejanja koji će, sudeći po raspravi na Sednici, biti najjasniji kad stignu računi za grejanje u januaru. Ovo je epilog današnjeg 11. zasedanja Skupštine grada koja je oborila dužinu trajanja u ovom sazivu.

Najviše polemike i zabuna na današnjoj sednici Skupštione grada unela je, na kraju i usvojena, Odluka o izmenama i dopunama odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom. Direktor Subotičke toplane predočio je odbornicima da će od 1. januara cena toplotne eneregije imati fiksni i varijabilni deo, a predstavlja sadašnju cenu po kvadratu i kilovatu koja je raščlanjena prema strukturi. Fiksni deo činiće troškovi održavanja sistema, investiranja, amortizacije i zarada zaposlenih, a plaćaće se 23,5 dinara po kvadratu 12 meseci godišnje. Varijabilni deo predstavlja utrošenu energiju u kilovatima i plaćaće se po sistemu – koliko potrošite – toliko i platite. Sync: Pero Rikić – direktor Subotičke Toplane

S obzirom na činjenicu da je alokatore kao sredstvo merenja potrošene toplotne energije uvelo svega oko 20% potrošača, te da nisu imali vremena da detaljno prouče materijal, jer je ova tačka predložena na samom početku zasedanja kao dopuna dnevnog reda, pojedinim odbornicima nije bilo jasno šta se ovom odlukom postiže i kako će se odraziti na račune koje građani dobijaju.

Rasprava oko ove tačke trajala je skoro sat vremena. Današnje Skupštinsko zasedanje trajalo je skoro pet sati, čime je oboren rekord u trajanju zasedanja u ovom sazivu lokalnog parlamenta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4106
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.