Komentara: 8
Pregleda: 2164

Skupštine grada sutra odlučuje o sudbini „Subotica transa“

04.09.2024. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Skupštine grada sutra odlučuje o sudbini „Subotica transa“

Skupština grada Subotice održaće sutra treću sednicu na kojoj će odlučivati o 37 tačaka dnevnog reda. Odbornici će razmatrati stepen realizacije programa 12 javnih i javno-komunalnih preduzeća i dva DOO.

- Izveštaj, pored osnovnih podataka o preduzeću, sadrži i stepen realizacije planiranih prihoda i rashoda, bilansa uspeha i stanja, kreditna zaduživanja, investicije... Iz izveštaja se vidi da su preduzeća realizovala prihode i rashode u oko 90 odsto u odnosu na planirano – objasnio je Daniel Đivanović, predsednik Skupštine grada. – Na sednici će se razmatrati i raspodela dobiti javnih preduzeća za prošlu godinu. Svih 14 preduzeća poslovala su bez odstupanja u planovima, a po zakonu su dužna da ostvarenu dobit uplate u budžet lokalne samouprave i to 50 odsto.  Preduzeća su to planirala i u programima poslovanja, te se očekuje 55 miliona dinara prihoda u budžetu Grada. Drugu polovinu dobiti će sva preduzeća, izuzev „Subotica transa“, upotrebiti za realizaciju investicija.

Skupštine grada sutra odlučuje o sudbini „Subotica transa“Odbornici će odlučivati i o delimičnom pokrivanju gubitka „Subotica transa“ iz prethodnih godina, koji iznosi oko 230 miliona dinara. To će se pokriti delom od dobiti, ali ostaje minus od oko 180 miliona.

- Skupština će odlučivati i o donošenju koncesionog akta za obavljanje komunalne delatnosti javnog gradskog i prigradskog prevoza. Funkcionisanje javnog prevoza ne bi bilo moguće bez značajnih subvencija Grada, a ovim koncesionim aktom su predviđena dva velika ulaganja – sanacija autobuske stanice i nabavka 55 novih vozila, kojim bi se doprinela modernizacija javnog prevoza – dodaje Đivanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 49 minuta
Komentara: 8
Pregleda: 2164
Povezane teme

Suboticatrans

privatizacija

privatizacija javnih preduzeća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.