Komentara: 8
Pregleda: 4651

Slamarska umetnost Bunjevaca po prvi put u Evropi

04.03.2013. u 14:05h
Izvor: SuMedija
Sad već tradicionalnu saradnju Subotice sa nemačkim gradom Minhenom, obogatila je posebna izložba „Umetnost od slame“, Kulturno umetničkog društva“Bunjevka“, na sedmim Danima Balkana i predstavila tradicionalnu umetnost bačkih Bunjevaca
Slamarska umetnost Bunjevaca po prvi put u Evropi

Konferenciji su prisustvovali Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za kulturu i ispred KUD“Bunjevka“ Kata Kuntić i Tamara Babić.

- Gradonačelnik Modest Dulić i ja smo podržali odlazak KUD „Bunjevka“ u Minhen, kako zbog izložbe koja je prezentovala umetnost od slame bačkih bunjevaca, tako i zbog predstavljanja našeg grada, što će činiti i ubuduće.

Izložbu je otvorila Generalni konzul Srbije u Minhenu Nataša Rašović, kaže Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

Autorka izložbe Kata Kuntić smatra da su opravdali poverenje grada Subotice i domaćina, da su prikazali ono što rade naše žene već vekovima na ovim prostorima, nešto što je vrlo značajno, prepoznatljivo i jedinstveno u svetu.

- Na izložbi je bilo predstavljeno preko sto eksponata, učestvovalo je petnaest umetnika i izložba je bila izuzetno posećena. Sedmi Dani Balkana su manifestacija gde učestvuju svi narodi sa Balkana, predstavljajući se na svoj način ali po utiscima koji su bili prisutni, mnogi su bili prijatno iznenađeni sa kvalitetom koji je naše Kulturno umetničko društvo prikazalo, kaže Kuntićeva.

Izvor: SuMedija
Slamarska umetnost Bunjevaca u Evropi Slamarska umetnost Bunjevaca u Evropi Slamarska umetnost Bunjevaca u Evropi Slamarska umetnost Bunjevaca u Evropi Slamarska umetnost Bunjevaca u Evropi Slamarska umetnost Bunjevaca u Evropi Slamarska umetnost Bunjevaca u Evropi Slamarska umetnost Bunjevaca u Evropi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4651
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.