Komentara: 18
Pregleda: 14873
Foto

Slavica Prćić ostala bez krova nad glavom

04.08.2024. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Snažna eksplozija plinske boce u jednom trenu ostavila je Slavicu Prćić iz Đurđina bez krova nad glavom i bez životnog saputnika.
Slavica Prćić ostala bez krova nad glavom

Gubitak supruga sa kojim je delila život bezmalo pola veka niko joj ne može nadoknaditi, ali joj je potrebna naša pomoć da reši stambeni problem.

Naime, jedno julsko jutro promenilo je život celoj porodici.

- Ništa nije slutilo na problem. Suprug Franjo je ustao ujutru da skuva kafu, upalio šporet na plin i samo sam čula prasak. Posle toga se ničega ne sećam - priča nam još uvek vidno potrešena Slavica.

Slavica Prćić ostala bez krova nad glavomSlavica Prćić ostala bez krova nad glavomPlinska boca je eksplodirala, a od siline udara uništila je veliki deo kuće. Na Slavicu je pao deo nameštaja pa je ostala bez svesti, a Franjo je takođe povređen. Komšije su odmah zvale vatrogasce, oni su uspeli da ih iznesu iz kuće, a hitna pomoć ih je prevezla u bolnicu. Slavica se oporavila, ali je njen suprug od zadobijenih povreda preminuo.

- Kažu da se nadisao tog gasa i da mu je to oštetilo pluća. Ni sada ne znam kako se to desilo jer nijednog trenutka nismo osetili da gas curi, a to je specifičan miris. Boca je izgleda puštala na ventilu ,a kako je mala prostorija i sve je bilo zatvoreno bila je velika koncentracija gasa. Zato je prasak bio toliko snažan - dalje će Slavica. - Komšije su odmah pritekle u pomoć i neizmerno sam im zahvalna na tome.

Slavica Prćić ostala bez krova nad glavomPorodični dom, koji je pre samo nekoliko nedelja od tragedije bio potpuno renoviran, sada je neprepoznatljiv.

- Uništeno je sve. Od poda do plafona. Sačuvali smo jednu garnituru i nešto stvari što su izneli na dvorište. Sve što smo generacijama, godinama sticali je nestalo - pokušavajući da zaustavi  suze nastavlja naša sagovornica. - Sada sam u podstanarskom stanu u Subotici i ne znam šta ću. Kuća tako stoji i preti da se skroz ruši pa brinem i za ljude koji tu prolaze da se ne povrede. Kažu da renoviranje nije moguće, da će morati ponovo da se gradi. A ja ne znam ni kako, ni čime. Nadam se da će mi neko pomoći, za početak da odnesemo sve to što je uništeno, a posle ću videti. Meni ne treba puno, skromna kućica u kojoj bih nastavila da živim.

Slavica Prćić ostala bez krova nad glavomSlavici bi značila i pomoć za kontejner u koji bi unela ono što je ostalo od njenog doma, a potom i pomoć da ponovo izgradi kuću.

Svi koji su u mogućnosti mogu da pomognu Slavici uplatom na račun 200-38056956-94 ili da je kontaktiraju na broj 0641611893

Izvor: Subotica.com
Obilazak urušene kuće Slavice Prćić iz Đurđina Obilazak urušene kuće Slavice Prćić iz Đurđina Obilazak urušene kuće Slavice Prćić iz Đurđina Obilazak urušene kuće Slavice Prćić iz Đurđina Obilazak urušene kuće Slavice Prćić iz Đurđina Obilazak urušene kuće Slavice Prćić iz Đurđina Obilazak urušene kuće Slavice Prćić iz Đurđina Obilazak urušene kuće Slavice Prćić iz Đurđina
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 14873
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.