Komentara: 0
Pregleda: 1535

Slikari za Kolevku

30.04.2010. u 10:47h
Izvor: RTV Yueco
Slikari za Kolevku

Dom za decu i omladinu "Kolevka" bogatiji je za preko 40 likovnih slikarskih radova. U pitanju je delo 40-tak slikara – amatera iz Subotice i okoline koji su se odlučili za ovaj korak kako bi oplemenili prostor u kojem žive deca ometena u razvoju i o kojima se brine veliki broj požrtvavoanih ljudi. Kolekcija je izložena u holu „Kolevke“, a prema procenama vredna je oko 5.000 evra.

Ove slike grupa slikara – amatera od prošle zime htela je da prikupi i pokloni Domu za nezbrinutu decu Kolevka u Subotici, kako bi krasile njihove zidove. Organizatori akcije, bračni par Dinka i Ištvan Terek, srećni su što su za nekoliko meseci uspeli da prikupe 47 radova od 45 umetnika iz Subotice i okoline, čija je vrednost na tržištu oko 5.000 evra.

Ovim povodom u Holu Kolevke priređena je izložba radova koji su poklonjeni, a među zaposlenima takođe vlada interesovanje i zadovoljstvo činjenicom da će ovi radovi krasiti njihov radni prostor. U Kolevci kažu da imaju veliki broj donatora, da su im svi pokloni dobrodošli i dragi, a da im je ovaj poklon nesvakidašnji.

Dom za decu i omladinu "Kolevka" ove godine proslavlja 107 godina postojanja. Organizatori donacija najavili su i dalje akcije za pomoć i deci i zaposlenima u ovoj ustanovi od šireg društvenog značaja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1535
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.