Komentara: 9
Pregleda: 1815

Službi za spasavanje na vodi Crvenog krsta donirana nova oprema

13.09.2024. u 09:15h
Izvor: Subotica.com
Službi za spasavanje na vodi Crvenog krsta donirana nova oprema

Službi za spasavanje na vodi Crvenog krsta Subotice uručena je donacija kompanije BETL u vidu sup daske. 

- Nadamo se će ova daska poboljšati rad Crvenog krsta, u oblasti spasilaštva na vodi. Naša želja je da nastavimo da sarađujemo sa Crvenim krstom, nadam se da je ovo kamen temeljac naše saradnje -  kaže Nikola Trivunov, agent kompanije BETL.

Službi za spasavanje na vodi Crvenog krsta donirana nova oprema- Ovo je značajna donacija, koja će sigurno doprineti našem radu. Moram da napomene da je naša služba najstarija, od 1997. godine smo aktivni, i da funkcioniše ne samo na bazenima i jezerima, gde obezbeđujemo manifestacije, već smo i kičma i sastvani deo delovanja u nesrećama. Naši spasioci su obučeni da deluju i u vanrednim situacijama, i poplavama i slično. Ovo je značajna oprema, jednog novijeg vida delovanja na vodi, koji nam daje više mogućnosti - kaže Žolt Sendi, rukovodilac Službe spasavanja na vodi Crvenog krsta.

Služba za spasavnje na vodi funkcioniše u dva segmenta - obezbeđivanje manifestacija, kao i 

 - Mi obezbeđujemo različite manifestacije, kao što su veslačke regate, ovde ili u Beogradu, nacionalne, ili međunarodna takmičenja. Druga uloga je savetodavna - mi smo tu da pomognemo da napravimo procenu rizika, što bi svaka organizacija trebalo da radi svake godine. Takođe, počeli smo i program "Kupajmo se bezbedno". To je program koji pripremamo povodom dana prevencije utapanja, koji obeležavamo 25. jula, kada držimo predavanja uglavnom osnovnoškolskom uzrastu, vezano za to kako treba da se ponašaju na kupalištu. 

Službi za spasavanje na vodi Crvenog krsta donirana nova oprema

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 5 dana
Komentara: 9
Pregleda: 1815
Povezane teme

crveni krst subotica

spasavanje na vodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.