Komentara: 0
Pregleda: 4737

Smanjene cene na uvoz automobila

04.02.2009. u 09:34h
<p>Subotičani se sve manje odlučuju da nove automobile kupuju na odloženo plaćanje. Razlog tome jeste nestabilan dinar i strah od zaduživanja. Bez obzira na to &scaron;to su cene carine na uvoz automobila smanjene sa 20 na 12.5 odsto, novi i polovni automobili iz inostranstva i dalje nisu pristupačni za građane Srbije.</p>
Smanjene cene na uvoz automobila

Prošla godina je bila zadovoljavajuća kada je reč o prodaji novih kola na odloženo plaćanje. Osetni pad osetio se u periodu ekonomske krize, kada je prodaja automobila maltene stala. Smanjenje carine na uvoz automobila doprineće smanjenju cena automobila za 5 do 6 odsto, ali to će se osetiti tek krajem ovog ili početkom sledećeg meseca. Iako je prošla godina bila uspešna što se tiče prodaje na lizing, u ovoj godini se ipak očekuje nešto manja potražnja za kupovinom na odloženo plaćanje.

Većina Subotičana trenutno ne razmišlja o kupovini novi kola, ali kada bi se za to odlučili, automobil bi najrađe kupili za keš.

Kada je reč o polovnim automobilima iz inostranstva, njihova potražnja je takodje slabija nego prošle godine. Smanjenjm carine, ovi autobmobili će takođe pojeftiniti za desetak odsto, ali za sada, auto placevi na kojima se ovi automobili carine i dalje stoje polu prazni.

Cene automobila u narednom periodu neće se drastično menjati, ali pristupačnost kupovine hoće. Ono će zavisiti od vrste ponuda na odloženo plaćanje koje će određivati banke.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4737
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.