Komentara: 1
Pregleda: 1573

Smotra recitatora

20.02.2009. u 18:07h
Izvor: RTV Yueco
<p>Devedeset učenika iz svih osnovnih i srednjih &scaron;kola danas su se takmičili na smotri recitovanja u prostoriji Gradske biblioteke. Učenici iz svih &scaron;kola u na&scaron;em gradu kao i brojna udruženja lepih reči takmičilo se u tri kategorije.</p>
Smotra recitatora

Mlađi uzrast,njih 26-oro, srednji uzrast, 34-oro, i stariji uzrast njih 27-oro. Članovi žirija su bili renomirani glumci Narodnog pozorišta drame na srpskom i mađarskom jeziku.

Danilo Spajić je učenik petog razreda Osnovne škole Kizur Ištvan. Iako je nastupao za Dan biblioteke do sada nije bio u prilici da se takmiči sa svojim vršnjacima. Recitovao je pesmicu Miroslava Antića “Brat”. Nedeljama se pripremao za ovo nadmetanje kako sa roditeljima tako i sa nastavnicom.

Na takmičenju je učestvovalo oko 90 učenika a najboljih osam do deset takmičara će učestvovati na zonskom takmičenju koji će se održati sledeće nedelje u Subotici. Odziv dece je svake godine sve veći a žiri je više nego zadovoljan brojem ambasadora lepih reči. Ono što je važno je da pesme moraju biti usklađene sa karakterom i mogućnostima dece.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1573
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.