Komentara: 0
Pregleda: 1814

Snjiženja cena

08.12.2009. u 15:27h
Izvor: RTV Yueco
Snjiženja cena

Pred novogodišnje praznike rasprodaje su sve aktuelnije. Podaci kažu da je promet u prvih deset meseci ove godine u Srbiji niži za 10,7 odsto. Trgovci kažu da su zbog ogromne konkurencije prinuđeni da uvode akcijske pouste, kako bi privukli kupca u radnju koji će potrošiti bar malo novca.

Pored asortimana i udobnosti kupcima u Subotici cena je među najvažnijim činiocima dobre kupovine. Brojni su načini na koje prodavci privlače kupce. Neki od njih su vikend akcije, dnevni, nedeljni, mesečni popusti, stalni popusti, popust na popust a sve češće i nagradne igre. Naši sugrađani kažu da im se takva politika trgovaca dopada, i da kupujući robu sa popustom uspevaju nešto i da uštede.

Akcijski popusti, po rečima trgovaca su vrsta ulaganja u kupca koji će tako ostvariti poverenje prema određenoj firmi i doći ponovo da kupuje. Na nekim vanrednim sniženjima dešava se da se roba prodaje čak i po nabavnim cenama ali to mogu podneti samo veće trgovinske kuće. Ilija Đukanović, zaposlen u marketingu "Supermarketa 024" ističe da u trenutku kada se proizvodi nađu na akcijskom popustu dolazi do znatnog povećanja njihove prodaje, u zavisnosti od atraktivnosti samih proizvoda i od pripadnosti pojedinim robnim grupama.

Na akcijama su najčešće osnovne životne namirnice, sveže voće i povrće i meso. Ekonomisti ističu da su u savremenim ekonomijama potrošači odavno prešli na jeftinije proizvode jer pokušavaju da uštede gde mogu i koliko mogu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1814
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.