Komentara: 5
Pregleda: 1553

Sokolović: Verujem da ćemo biti nagrađeni za sve što smo uložili tokom sezone!

16.03.2023. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
Još samo pet kola do kraja lige, pred košarkašima Spartaka su tri izuzetno važna meča u Subotici. Kakva su očekivanja, planovi i ambicije Kluba razgovarali smo sa Aleksandrom Sokolovićem, prvotimcem Spartaka, a poseban osvrt je bio na značaj subotičke publike u uspesima na svim frontovima.
Sokolović: Verujem da ćemo biti nagrađeni za sve što smo uložili tokom sezone!

Od početka sezone Spartak je promenio dva trenera. Aktuelnu je počeo Srećko Sekulović koji je u ogromnoj meri još prošle sezone preporodio klub, uklopio se u viziju novog Spartaka, ali nekoliko "klizanja" nateralo je klub da brzo reaguje i pokuša da trgne ekipu i vrati na pobednički kolosek. Oliver Kostić se prilično kratko zadržao u Subotici, a onda je doveden Željko Lukajić, o kome ne treba trošiti reči, dobro je poznat na ovdašnjoj košarkaškoj sceni.

Uz promene u stručnom štabu dosta promena je bilo i u igračkom kadru, što je tražilo vreme da se kockice slože. Danas to izgleda vrlo dobro, čak možda i nadrealno dobro u odnosu na ono što, u proseku, pamtimo kao MKK "Spartak" poslednje dve decenije.

Među onima koji su tu od "reseta" kluba (kako je aktuelno rukovodstvo naznačilo prelomnu tačku kad je MKK "Spartak" presavio tabak, vođenje preuzeli novi ljudi) je svakako Aleksandar Sokolović, rođeni Subotičanin koji je ponikao u Spartaku, otišao ali se ponovo vratio i sada, sa 29 godina života i vrlo lepim igračkim iskustvom, jedan je od važnih šrafova u mašini koju brusi, zateže i podmazuje iskusni strateg Željko Lukajić.

Sokolović: Verujem da ćemo biti nagrađeni za sve što smo uložili tokom sezone!

Upravo Sokolovića smo zamolili da popričamo na aktuelne košarkaške teme, malo premotamo film, ali i da se zagledamo u budućnost.

- S obzirom da sam tu od početka ovog "novog" Spartaka, u prilici sam da rezimiram i da se osvrnem na taj ceo period. Mislim da smo uradili jako dobar posao. U proteklih godinu i po dana uz sve te neke turbulencije pokazali smo da vredimo, da uigranost igrača koji se dugi niz godina godina poznaju ima potencijal i da daje rezultate - otvoreno će Sokolović. - Što se tiče aktuelne sezone, smatram da možemo takođe biti zadovoljni. Imamo osvojen Kup KSS, zadovoljni smo izdanjem na Kupu u NIšu, iako smo završili učešće na prvoj stepenici, protiv Partizana. Što se tiče lige, ko nije poznavalac prilika i površno prati mogao bi da kaže da smo imali kikseve, da smo potcenili neke protivnike, ali čitave sezone se pokazalo da svako svakoga može da pobedi, što dovoljno govori o kvalitetu i izjednačenosti.

Publika je sad već navikla na jedan jak i stabilan Spartak, dugo toga nije bilo. Sada su i viša očekivanja, pritisak na vas igrače je veći. Kakva je situacija kod vas, jeste li pomalo uzbuđeni, nestrpljivi, čekate rasplet a znate i da dosta toga od vas zavisi.

- Naša najveća snaga je svakako timska igra i da imamo dosta kvalitetnih igrača koji mogu da "iskoče" i preuzmu ulogu najboljeg na tom meču. Imamo svoj stil igre, agresivni smo, borimo se za svaku loptu. Siguran sam da kada nas skautiraju imaju veliku muku da odrede na koga da se fokusiraju. Ništa ovo nije došlo preko noći, to su meseci i meseci uigravanja, litre prolivenog znoja, puno kritike a zatim i ispravljanje grešaka. Znamo kuda sve ovo vodi, za šta se borimo i šta to sve nosi.

Sokolović: Verujem da ćemo biti nagrađeni za sve što smo uložili tokom sezone!

ŽAL ZA PLEJOFOM - Žao mi je što ova liga nema plejof, mislim da je sva draž košarke da se cele sezone igra a da onda u plejofu pokažeš šta si sve radio čitave sezone, ko se kako uigrao, ko je kako tempirao formu. To je po meni najzanimljivije za gledati, ono najbolje što košarka može ponuditi. Svakako previše mečeva u sezoni za kratko vreme, ni to nije dobro.

Ako se sve željeno ostvari pred Spartakom su neka nova iskušenja, a ljubitelji košarke u Subotici će biti u prilici da se prisete kako je to nekada bilo, u nekim novim uslovima. Tu su Regionalna liga i nacionalni šampionat u formatu najboljeg što srpska košarka ima.

- Biću iskren. ABA-2 liga je besmislena ako se igra samo da bi se igrala jer se igra uporedo sa KLS i to je vrlo fizički i organzaciono zahtevno, s druge strane ne dobijaš neke velike benefite. Superliga iako je relativno blizu i dalje je nepoznanica u kom formatu će se održati, da li će igrati Zvezda i Partizan ili će se naknadno priključiti nakon grupne faze? Sve to što u ovom trenutku ne znamo onemogućava nas da planiramo, na kraju krajeva i tempiramo formu - kaže prvotimac Spartaka. - Kako god bude nemamo strah da im izađemo na megdan, računamo da će i njima broj stranca biti limitiran pa i u tome vidimo svoju šansu.

Kakva je atmosfera u timu? delujete izvana kao skladan i kompaktan tim, da se neguje zajedništvo i da se uvek gleda učinak ekipe u odnosu na individualna isticanja.

- Dosta nas dobro se poznajemo, znamo se sa raznih terena i po 15 godina. Tu pre svega mislim na Danilovića, MIlisavljevića, Prlju. Drugi momci koji su dolazili vrlo brzo su se prilagodili, odlično su prihvaćeni - ističe Sokolović. - Iza nas je dug period grešenja i ispravljanja greški, svi smo u tom periodu učili i napredovali. Skoro su nam se priključili Bojić, Cvetinović  i Milisavljević i to su zaista bili dobri potezi Uprave. Odlično funkcionišemo kao tim, dobri rezultati su nas još više zbližili. Kada treniramo mi smo na poslu, jedni drugima smo konkurencija i svako se trudi da se nametne da zasluži poverenje i stručnog štaba i celog tima.

Sokolović: Verujem da ćemo biti nagrađeni za sve što smo uložili tokom sezone!

BEZ DILEME, NAŠA PUBLIKA JE IGRAČ VIŠE - Danas Spartak izgleda dosta moćno, organizovani kao klub, rezultati su tu - na pragu izlaska u regionalno takmičenje (ABA-2 liga), ulazak u Superligu (u kojem god formatu na kraju ona bila) i prilika da se bori za najvrednije nagrade. Sve to i navijači prepoznaju. - Proputovali smo čitavu Srbiju, gostovali na raznim terenima, ali navijača kao što su naši prosto nema. Ne samo po brojnosti kada igramo kući, nego i generalno kako učestvuju u svakom meču, reaguju i bore se sa nama i uz nas. Igrači se uvek trude da daju svoj maksimum, a publika to prepozna i zato znamo da možemo da računamo na njih, da će biti uz nas kada god to zatreba. Presrećni smo zbog toga. - poručuju iz Uprave MKK "Spartak".

Sezona se polako privodi kraju. Matematika je prilično jasna, kao i ambicije Spartaka. U tri najvažnija meča Spartak je domaćin. Već u ponedeljak u Suboticu dolazi Zlatibor.

- Ostalo nam je još da odigramo pet kola, a onda, ili nešto pre, ćemo znati šta smo uradili. Jurimo prvo mesto, jurimo ABA-2 ligu i sve što je u tom paketu dobrih stvari. Svi smo mi želeli da dođemo do ove situacije, da sami odlučujemo o svojoj sudbini - zaključuje Sokolović. - Prava vrednost sporta je kada imaš za šta da se boriš, da imaš motiv i izazov. Prvi naredni protivnik nam je Zlatibor kući, pobedom istiskujemo Zlatibor sa našeg puta, porazom si malo komplikujemo priču. Suštinski, stvari su jasne.

Da li se oseća pritisak? Nagrada je zaista vrlo inspirativna.

- Pritisak značaja postoji, naravno, ali isti nestaje kada izađemo na teren, tada meč postaje i svodi se na 40 minuta motivacije, raspoloženja i malo doze sreće - jasan je plejmejker "golubova".

Sokolović: Verujem da ćemo biti nagrađeni za sve što smo uložili tokom sezone!

Subotica voli košarku, Subotica voli svoj Spartak i to pokazuje iz meča u meč. Veliki značaj je ta podrška sa trbina, sigurno će vam u ova naredna tri domaćinstva biti od izuzetnog značaja. Šta biste poručili publici koja je bila uz vas čitave sezone?

- Subotica ima najbolju publiku u celoj ligi. U tom zaključku svi smo složni, igrači to osećaju i mogu da objektivno uporede sa brojnim gostovanjima. Iz meča u meč tribine su sve punije, publika se sve više uključuje, emotivno proživljava svaku situaciju. Osetimo tu dobru konekciju i na krilima te energije nekada igramo i van svojih mogućnosti u tom trenutku - ističe naš sagovornik. - Pozivam sve ljubitelje košarke, pogotovo one koji su nas i do sada podržavali, da dođu u ponedeljak od 20 časova i da nam budu vetar u leđa, da pobedimo u ovom izuzetno značajnom meču.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 1553
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.