Komentara: 0
Pregleda: 771

Šoralov: Više inspekcija obaviće kontrolu farmi svinja na Makovoj sedmici

16.07.2024. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Severnobačkog okruga održan je sastanak povodom prijave od strane predstavnika MZ Makova sedmica u vezi sa širenjem neprijatnog mirisa i odlaganjem otpada životinjskog porekla sa prostora farme za uzgoj svinja.
Šoralov: Više inspekcija obaviće kontrolu farmi svinja na Makovoj sedmici

Sastanku su prisustvovali predstavnici MUP-a, inspektor za ekološki kriminal i zaštitu životne sredine, veterinarska inspekcija i komunalna služba.

Kako je navedeno u materijalu dostavljenom medijima, predsednik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov, koji je upoznat sa ovim problemom, zahteva da se sprovede zajednička kontrola farme svinja u cilju rešavanja ovog problema.

Kako je istaknuto u saopštenju, posebno će se obratiti pažnja na odlaganje otpada životinjskog porekla, a javnost će blagovremeno biti obaveštena o ishodu kontrola i preduzetih mera. 

KOMUNALNA INSPEKCIJA NIJE NADLEŽNA

U današnjem pisanom odgovoru Komunalne inspekcije za naš portal navodi se da je inspektor u ponedeljak, 15. jula, obavio uviđaj utvrdivši tom prilikom da je jedna od navedenih lokacija registrovana u Upravi za veterinu kao farma svinja, a da nadzor (kontrolu) ima Republički veterinarski inspektor.

- Odredbe Odluke o uslovima za držanje i zaštitu domaćih i egzotičnih životinja na teritoriJi Grada Subotice definišu nadležnosti Komunalne inspekcije odiosno propisuju na kojoj udaljenosti treba da budu objekti za držanje domaćih životinja i jama za osoku od susednog stambenog objekta, dok način osoke i čišćenje đubrišta kao i mesto na koje se ono iznosi definisano je drugim propisima koji nisu u nadležnosti Komunalne inspekcije - navodi se u odgovoru Gradske uprave.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 49 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 771

Povezana vest

Povezane teme

makova sedmica

severno bački okrug

bojan šoralov

farma svinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.