Komentara: 4
Pregleda: 2503

Spava u štali dok mu lopovi pustoše kuću

02.02.2011. u 12:24h
Izvor: Blic
Spava u štali dok mu lopovi pustoše kuću

Još od minulog leta, kada su mu podzemne vode srušile deo kuće u Apatinskoj ulici 10, Jovan Bašić Palković spava u obližnjoj štali jer nema novca da popravi dom. Za to vreme, u više desetina navrata ostatke njegove kuće i dvorište pohodili su lopovi i odneli sve što se odneti može, od alata do nameštaja.

Struju nema već pet godina, a zbog ranijeg duga, tvrdi, tužila ga je i „Elektrovojvodina“, pa ga očekuju i novi nameti.

Pošto pojedinačne krađe ne prelaze 15.000 dinara, kradljivci se ne gone po službenoj dužnosti, već Bašić Palković mora o svom trošku da isteruje pravdu.

- Od leta do danas sam oštećen za preko 400.000 dinara. Odneli su mi sav alat od kojeg sam zarađivao za život. Odnet mi je nameštaj, nešto tehnike, građevinski materijal i mnoge druge stvari. Obraćao sam se sudovima, policiji, ali ništa konkretno nije urađeno. U nekoliko navrata sam i znao ko su kradljivci jer su se minulih godina doselili u moju ulicu, ali ni tada mi ništa nije vraćeno - priča ogorčeni Jovan Bašić Palković.

Najteže mu je bilo, kaže, kada je otišao u policiju da prijavi još jednu krađu, a kada se vratio kući shvatio je da je još jednom opljačkan.

- Ostala mi je jedino peć u štali na koju se grejem i na kojoj kuvam. Nju mi još nisu ukrali, ali svaki put strahujem kada odem jer ne znam da li ću je zateći kada se vratim - dodaje Jovan. 

- Zbog toga što od policije i sudova nemam nikakve pomoći, a za privatne tužbe nemam novca, obraćao sam se i republičkom zaštitniku građana, od koga sam zatražio da reaguje i utiče na pravosudne organe – kaže Jovan Bašić Palković. Sredinom januara mu je odgovoreno da Odeljenje kriminalističke policije u Subotici preduzima sve mere na otkrivanju počinilaca prijavljenih krađa, te da su porodice koje je Bašić Palković okarakterisao kao moguće kradljivce proveravane na terenu.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2503
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.