Komentara: 0
Pregleda: 820

Sportska dešavanja za vikend

23.08.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Sportska dešavanja za vikend

DIZANJE TEGOVA

U organizaciji KDT „Spartak“ sutra (subota) će se u Hali sportova održati  38. Međunarodni Kup Subotice u dizanju tegova. Na vom tradicionalnom takmičenju nadmetađe se dizači iz Srbije,  Litvanije, Rumunije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Crne Gore.

POLUMARATON

U nedelju se održava tradicionalna "Trka kroz istoriju", popularni Subotički polumaraton - sedmi po redu. Trke od 21km (polumaraton), 10km i 5 km. Od 10:30 časova na kružnom parkingu kod Gradske kuče održaće se dečje trke u više uzrasnih kategorija, kao i popularna trka u dečjim kolicima.

FUDBAL

Sutra startuje nova sezona Superlige za žene, a Spartak u prvom kolu gostuje novajliji u ligi, ekipi Milutinac iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju od 18 časova na terenu na Adi Ciganliji.

Subotičanke su spremene za nove izazove, a u borbu za bodove kreću u izmenjenom sastavu. Posle nekoliko odlazaka iz „plavog jata“ pristigle su nove „golubice“, Milica Leškov, Anđela Radonjić, Gabrijela Jović, Lara Backović, Iris Ungur, Milica Maljković, Kejtlin Bruk Abrams, Daniele Lin Wolf, Zaina Omoiola Balogun.

Za dana vikenda na pomoćnim terenima Gradskog stadiona održava se Međunarodni dečji fudbalski turnir „Trofej grada Subotice“ gde će se nadmetati igrači u sedam uzrasnih kategorija (od 7 do 12 godina).

BOKS

Jedan od najmasovnijih, ali i najkvalitetnijih bokserskih turnira za mlade „Zlatna rukavica Vojvodine“ i ove godine se održava u Subotici i to od 28. avgusta do 1. septembra. Biće ovo 42. izdanje tradicionalnog takmičenja na kojem će se za naslov najboljeg boriti bokseri iz 17 zemalja.

Marko Pižurica, bokser Spartaka i reprezentativac Srbije, prošle godine je osvojio prvo mesto u kategoriji do 80 kg, ali i poneo epitet najbolji bokser turnira.

Turnir se održava u organizaciji Bokserskog saveza Srbije uz tehničku podršku Boks kluba „Spartak“, a biće odlična uvertira za sve takmičare i priprema pred Svetsko prvenstvo za omladince koje će se održati u Budvi od 20. oktobra do 6. novembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 časova i 18 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 820
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.