Komentara: 5
Pregleda: 2292

Sportski savez Subotice dobitnik "Majske nagrade" nacionalnog sportskog saveza

28.05.2021. u 16:16h
Izvor: Subotica.com
Sportski savez Subotice dobio je "Majsku nagradu", priznanje koje dodeljuje nacionalni sportski savez, a dodeljuje se u više kategorijа. Subotički savez je nagrađen za uspehe i vredan rad.
Sportski savez Subotice dobitnik "Majske nagrade" nacionalnog sportskog saveza
Foto: Sportski savez Srbije

Dodeljene su "Majske nagrade" Sportskog saveza Srbije za 2020. i 2021. godinu. Ceremonija dodela priznanja održaнa je u domu Narodne skupštine, uz prisustvo predsednika Saveza Davora Štefaneka i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

KRITERIJUM - Teritorijalnom sportskom savezu nagrada se uručuje za sportske i  takmičarske rezultate organizacija koje čine taj savez, za broj i kvalitet  masovnih  sportskih aktivnosti i manifestacija, za rezultate u nastojanjima de se poveća broj sportskih organizacija, za rad na organizovanju usavršavanja stručnog kadra, za borbu protiv svih negativnih pojava u sportu i rezultate u toj borbi, za ispoljene organizatorske sposobnosti rukovodstva saveza u zadovoljavanju potreba svojih članica od zajedničkog interesa i za doprinos u ostvarivanju zajedničkih programa u okviru Sportskog saveza Srbije, za uspešnost u ostvarivanju nadležnosti utvrđenih Zakonom o sportu.

"Majska nagrada" se dodeljuje kao nagrada za postignute rezultate u poslednjih pet godina, osim za životno delo gde se podrazumeva neograničen vremenski period. Osnovni cilj je odavanje priznanja organizacijama u oblasti sporta, sportistima, sportskim stručnjacima i drugim sportskim radnicima koji svojom aktivnošću, angažovanošću i rezultatima, značajno doprinoseći razvoju i unapređenju sporta u Republici Srbiji, bilo postizanjem vrhunskih sportskih rezultata bilo razvojem masovnog sporta, odnosno, okupljanja što većeg broja dece, omladine, žena i građana kroz različite programe sportskih aktivnosti u Srbiji.

Priznanja su dodeljena u 10 kategorija. U kategoriji teritorijalnih sportskih saveza priznanja su dobili Subotica i Pančevo. U ime subotičkog SS priznanje je preuzeo Dejan Vuković, sekretar gradske sportske organizacije.

Sportski savez Subotice dobitnik "Majske nagrade" nacionalnog sportskog saveza

- Velika je čast dobiti „Majsku nagradu“, najprestižnije sportsko priznanje u Srbiji. Drago nam je što su u Sportskom savezu Srbije prepoznali i pohvalili aktivnosti koje sprovodimo. Lepo je sedeti sa sportskim veličinama i sportskim radnicima, naravno, čuti lepe stvari o našoj Subotici i pred svima njima primiti priznanje - rekao je Vuković. - Iza ove nagrade stoji ogroman rad svih sportista i klubova u Subotici, njihovi rezultati, ali i lokalna samouprava koja nam pomaže u velikoj meri. Imamo podršku svih gradskih struktura za naše akcije. Sportski savez Subotice ima skoro 150 članica, to je jedna velika armija od gotovo 9.000 aktivnih sportista. Svi oni vredno rade, spremaju se za takmičenja, a mi smo tu da im budemo podrška, ali i pomoć u pravnim pitanjima, knjigovodstvu, apliciranju za godišnji program, projekte...

Osim što pomaže sportskim klubovima u Subotici, Sportski savez Subotice je poznat i po brojnim akcijama koje je uspešno sprovodio.

Majsku nagradu za sportistu u olimpijskom sportu za 2020. godinu dobio je odbojkaš Uroš Kovačević, dok je za 2021. posthumno Bobana Veličković.  Nagradu za 2020. u neolimpijskom sportu dobio je Milovan Vesnić, a za 2021. Teodora Manić. Među sportistima sa invaliditetom priznanja su dobili Dejan Jokić za 2020. godinu, dok je za 2021. Danijela Jovanović.

U konkurenciji sportskih stručnjaka selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković je dobila nagradu za prethodnu, dok je legendarni trener Svetislav Pešić dobitnik za tekuću godinu.

Šampion Superlige Srbije u fudbalu i osvajač duple krune, Fudbalski klub "Crvena zvezda", dobio je priznanje kao najbolja sportska organizacija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2292
Povezane teme

sportski savez subotice

sportski savez srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.