Komentara: 6
Pregleda: 2215
Foto

Sportskim aktivnostima i promocijom zdravlja u Parku "Prozivka" obeležen Dan mladih

14.08.2022. u 11:25h
Izvor: Subotica.com
Sportskim aktivnostima i promocijom zdravlja u Parku "Prozivka" obeležen Dan mladih

Desetu godinu u nizu lokalna Kancelarija za mlade učestvuje u organizaciji programa sportsko, edukativnog i zdravstvenog karaktera, koji ima za cilj da okupi mlade i predstavi im mogućnosti i sadržaje koje privlače omladinu, kao i promoviše zdrave stilove života. I ove godine, mesto okupljanja bio je Park "Prozivka".

- Sugrađani svih generacija imali su prilike da pogledaju sadržaj koji smo pripremili u okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih, a koji je obuhvatio brojne nastup sportsko-rekreativnih sekcija i kulturno-umetničko društvo "Sunce" čiji su članovi prikazali folklor Centralne i Zapadne Srbije. Takođe, fondacija "Danilo Kiš" nam je predstavila svoj projekat "Šta nam teško?!" - rekao je Njegoš Đukanović, koordinaror Kancelarije za mlade Grada Subotice.

Sportskim aktivnostima i promocijom zdravlja u Parku "Prozivka" obeležen Dan mladihU obeležavanju dana učestvovao je i Zavod za javno zdravlje sa svojim programima promocije i unapređenja zdravlja, kaoi volonteri Crvenog krsta Subotica koji su demonstrirali osnovne i najčešće intervencije prilikom pružanja prve pomoći povređenimo osobama.

- Svrha današnjeg dana je da se skrene pažnja na mlade, na  njihova pravna i kulturna pitanja, želimo upravo da motivišemo kroz ovakve programe da mladi budu aktivno uključeni u donošenje važnih odluka koji su značajni za širu društvenu zajednicu, a ujedno i poboljšamo uslove života mladih u ovom gradu - dodaje Đukanović.

Sportskim aktivnostima i promocijom zdravlja u Parku "Prozivka" obeležen Dan mladih

Do kraja godine Kancelariju za mlade očekuje realizacija nekoliko značajnih projekta, a među njima je svakako muzički festival "Omladina", koji je umesto svog termina u maju pomeren za drugi deo godine, a po rečima koordinatora KZM biće više fokusiran na "lokalnu priču", odnosno afirmisanje mladih subotičkih bendova.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Međunarodnog dana mladih Obeležavanje Međunarodnog dana mladih Obeležavanje Međunarodnog dana mladih Obeležavanje Međunarodnog dana mladih Obeležavanje Međunarodnog dana mladih Obeležavanje Međunarodnog dana mladih Obeležavanje Međunarodnog dana mladih Obeležavanje Međunarodnog dana mladih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2215
Povezane teme

međunarodni dan mladih

njegoš đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.