Komentara: 0
Pregleda: 2765
Foto

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2021. godinu

17.12.2021. u 17:31h
Izvor: Subotica.com
Sportsko društvo železničara „Jovan Mikić Spartak” proglasilo je najbolje sportiste za 2021. godinu u seniorskoj konkurenciji među svojim članicama, a na prigodnoj svečanosti, održanoj u amfiteatru Otvorenog univerziteta, uručene su plakete odabranima.
Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2021. godinu

Tijana Filipović fudbalerka Spartaka, ponela je priznanje najbolje seniorke, dok je najbolji u muškoj konkurenciji plivač Andrej Barna, polufinalista na Olimpijskim igrama. Za najbolji kolektiv u 2020. godini proglašen je Rvački klub „Spartak“, aktuelni šampion Srbije.  Drugi put za redom SDŽ „Jovan Mikić Spartak“ proglasilo je i najboljeg trenera i sportskog radnika, a plakete su otišle u ruke Borisa Arsića trenera Ženskog fudbalskog kluba „Spartaka“ i Sretena Damnjanovića, dugogodišnjeg istaknutog sportskog radnika.

Andrej Barna plivač Spartaka koji se trenutno nalazi u Americi na postdiplomskim studijama. Na Olimpijskim igrama u Tokiju na trci 50 metara slobodnim stilom stigao je do polufianla i oborio 13 godina star nacionalni rekord Milorada Čavića. Lični i državni rekord Andreja Barne je 48.05 postavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je osvojio deveto mesto. Umesto njega priznanje je primio Milan Jovanović njegov dugogodišnji trener u Spartaku.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2021. godinu

- Ova nagrada dolazi u trenutku kada se on izborio sa teškom bolešću i ostvario izuzetne rezultate u plivanju. Barna koliko god da je putovao po svetu u najboljem svetlu je predstavljao Grad Suboticu i Plivački klub Spartak. I pored svih mogućnosti koje je mogao da ostavri i da ode bilo gde nikada nije odustao od toga da bude član Spartaka. U njegovo ime hvala na ovom priznanju – rekao je Milan Jovanović.

U konkurenciji seniorki priznanje je pripalo Tijani Filipović, fudbalerki Ženskog fudblalskog kluba "Spartak" i reprezentacije Srbije. Filipovićeva je po drugi put ponela priznanje najbolje u konkurenciji žena. Prvi je strelac Superlige srbije i najbolji igrač Srbije. Tokom sezone je postigla 41 gol. Umesto nje priznanje je preuzeo Mirko Lazić potpredsednik Spartaka.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2021. godinu

Najbolji klub je Rvački klub „Spartak“ koji se po 23 put okitio titilom prvaka države. Spartak je podigao šampionski pehar nakon što je u finalu savladao zrenjaninski Proleter.

Boris Arsić, trener Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ proglašen je za najboljeg trenera. Sa Spartakom u protekloj godini osvojio je duplu krunu, a malo je nedostajalod a ostvare i veiki uspeh u Ligi šampiona. Plaketu u njegovo ime primio je Zoran Arsić, predsednik kluba, jer je Boris opravdano bio odsutan zbog uručenja nagrade u Novom Sadu, koju mu je dodelio Fudbalski savez Vojvodine.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2021. godinu

- Nije lako u sportu biti svaki dan pod pritiskom. Svake godine se menja sistem, mnogo toga, ali i pored toga Spartak postiže uspehe, a Boris se trudi da profesionalno sve iznese, a produkt svega su rezultati i uspesi. Hvala na priznanju koje nam posebno znači jer ono što se dobeje u svom gradu uvek je najvrednije – istakao je Zoran Arsić.

Neizbrisiv trag u istoriji sporta, ne samo na lokalnom, već i na saveznom nivou, ostavio je proslavljeni rvač i trener Sreten Damnjanović, koji se u sportu nalazi već dugi niz godina. Svi uspesi koje je postigao Rvački klub "Spartak" vezani su za njegovo ime, a pod njegovim patronatom Momir Petković i Davor Štefanek doneli su olimpijske medalje.  Priznanje u SDŽ „Spartak“ za istaknutog sportskog radnika otišlo baš u njegove ruke.

Sportsko društvo „Spartak“ proglasilo najbolje za 2021. godinu

- Zahvaljujem se na priznanju koje nisam baš i očekivao. S obzirom da imam već dosta godina, ponekad se i zaborave takvi, ali eto uspeli su da me iznenade i mnogo sam srećan zbog ovoga. Hvala svima! -  rekao je Damnjanović.

Prisutnima i nagrađenima obratio se i čestitao Milan Vučković, predsednik Sportskog društva „Spartak“, a svečanosti su prisustvovali Iso Planić, predsednik Skupštine SDŽ „Spartak“, Zoran Kalinić, član SDŽ „Spartak“, kao i većina članova Skupštine najveće plavo – bele porodice,  Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

Izvor: Subotica.com
Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" u 2021. godini Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" u 2021. godini Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" u 2021. godini Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" u 2021. godini Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" u 2021. godini Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" u 2021. godini Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" u 2021. godini Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" u 2021. godini
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2765
Povezane teme

milan vučković

najbolji sportisti subotice

sreten damnjanović

sportsko društvo železničara spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.