Komentara: 1
Pregleda: 1687

Sportsko penjanje: Nora Bognar najuspešnija na međunarodnom takmičenju u Mađarskoj

18.08.2020. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u Mađarskoj je održano 47. izdanje "Aggtelek" Kupa u sportskom penjanju. U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila mlada Subotičanka Nora Bognar.
Sportsko penjanje:  Nora Bognar najuspešnija na međunarodnom takmičenju u Mađarskoj

Na 47. Kupu, u sportskom penjanju na prirodnim stenama Nora je osvojila prvo mesto. Takmičenje je održano od 13. do 16. avgusta nedaleko od Slovačko-Mađarske granice, na stenama koje su deo svetske prirodne baštine.

- Ovo ugledno takmičenje u penjanju na prirodnim stenama ima ima najdužu tradiciju na svetu, a prvo takmičenje održano je daleke 1974. godine, a posebnim ga čini da se ovde jednom godišnje otvara penjalište za ovu priliku na stenama i do 70 m visine. - objašnjavaju iz Sportsko-penjačkog kluba "Spartak"

Sportsko penjanje:  Nora Bognar najuspešnija na međunarodnom takmičenju u Mađarskoj

Nakon takmičarskog segmenta održano je i takmičnje u snazi, koje je više zabavnog karaktera, gde je Nora takođe bila najuspešnija u konkurenciji dama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1687
Povezane teme

penjački klub spartak

sportsko penjanje

klub sportskih penjača spartak

nora bognar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.