Komentara: 11
Pregleda: 18560

Sprečeno krijumčarenje 162 sadnice marihuane

05.08.2016. u 13:51h
Izvor: Subotica.com
Tokom jučerašnjeg dana na graničnom prelazu Horgoš carinici su u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 162 sadnice marihuane, navodi se u saopštenju Uprave carina.
Sprečeno krijumčarenje 162 sadnice marihuane

Sadnice je u Srbiju pokušao da unese 46-godišnji srpski državljanin iz Kovina, na privremenom radu u Austriji. On je sa saputnikom na prelaz pristigao u popodnevnim časovima u Mercedesu austrijskih registarskih oznaka i pokušao da uđe u zemlju kroz zeleni kontrolni prolaz koji je namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave.

Nakon pregleda pasoša, automobil je izdvojen za detaljan pregled, a oba putnika su izjavila da sa sobom nose samo lične stvari. Uprkos tome, carinik je želeo da pogleda prtljažnik vozila, pa se ubrzo pokazalo da se u njemu nalazi velika kartonska kutija umotana u plastičnu vreću. Putnik je tvrdio da se u kutiji nalazi raspakovana polovna polica, ali su tada i carinik i policajac insistirali da se kutija otvori. 

Čim je otvorio kutiju koja je bila izlepljena selotejpom, bilo je jasno da u njoj nema ni traga od police, već da je reč o sadnicama biljke opojne droge marihuane. Pokušao je putnik ponovo da zavara trag, tvrdeći da je reč o sadnicama jagode, ali je bilo očigledno da o tome nema govora.

Pored sadnica u kutiji se nalazila i litarska flaša sa tečnošću za pospešivanje rasta biljaka, kao i jedna kesica sa granulastom materijom iste namene.

Kako stoji na kraju saopštenja, slučaj su dalje preuzeli policija i tužilaštvo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 18560
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.