Komentara: 3
Pregleda: 5840

Sprečeno krijumčarenje kamagre, deviza i cigareta

18.01.2016. u 20:51h
Izvor: Subotica.com
Carinici su 17. januara 2016. godine, na graničnom prealzu Horgoš u saradnji sa policijom sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja.
Sprečeno krijumčarenje kamagre, deviza i cigareta

U prvom slučaju je na izlazu iz zemlje prilikom detaljne kontrole automobila „Mercedes Sprinter" lozničkih registarskih oznaka pronađena veća količina tableta za potenciju „Kamagra Oral Jelly“. 46-godišnji Lozničanin putovao je sam ka Nemačkoj i na prethodno pitanje carinika odgovorio je, da sem ličnih stvari i nekoliko torbi-pošiljaka nema ništa da prijavi za kontrolu. Ona je ipak usledila i tom prilikom je, najpre u jakni putnika pronađeno 15 pakovanja kamagre. Potom je u torbi sa hranom i pićem, koja se nalazila ispred suvozačkog sedišta, pronađeno još 13 pakovanja istog leka, da bi u pregradi između prednjih sedišta bila otkrivena još četiri pakovanja ovih tableta. Pored toga, u tašni koja se nalazila ispod sedišta pronađeno je i neprijavljenih 17.595 evra. Putniku, protiv kojeg će verovatno biti podneta i krivična prijava, vraćen je dozvoljeni iznos od 10.000 evra, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Istog dana je, takođe na izlaznoj strani, 26-godišnji mađarski državljanin, prodavac auto-delova, sprečen u pokušaju krijumčarenja 17.600 komada cigareta „Ashima“ bez akciznih markica. On je veći deo cigareta, zapakovanih u crne najlon vreće, sakrio ispod haube u prostor iznad motora vozila, dok je manji deo pronađen u pregradi naslona za ruke kod zadnjeg sedišta. On je sa suprugom „BMW-om“ mađarskih registarskih oznaka putovao na relaciji Male Pijace-Segedin i takođe je pokušao da ubedi carinike, kako nema ništa da prijavi za kontrolu. Kako saznajemo i protiv njega će biti podignuta krivična prijava, jer će se i ovim slučajem dalje baviti policija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5840
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.