Komentara: 2
Pregleda: 3179

Sprečeno više od 20 ilegalnih pokušaja prelaska granice

09.11.2018. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Sa graničnog prelaza "Horgoš", carinski službenici su za tri dana vratili 24 migranta iz Avganistana, koji su ilegalno pokušali da pređu granicu.
Sprečeno više od 20 ilegalnih pokušaja prelaska granice

Sedmorica migranata otkrivena je u hladnjači, koja je iz Kruševca ka Italiji prevozila tovar suvih šljiva. Nakon što je snimak sa skenera pokazao ljudske siluete, carinici su odlučili da otvore hladnjaču, ali to nije bilo jednostavno.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, katanac kojim je bila zaključana prikolica je bio zaglavljen, a migranti zaključani u srećom isključenoj hladnjači. Carinici su pomoću čekića i sekača razvalili blokirani katanac, koji je prethodno zaglavio neko ko je pomogao migrantima da uđu u prikolicu.

Sprečeno više od 20 ilegalnih pokušaja prelaska granice

Carinski službenici su na graničnom prelazu "Horgošu" u protekla tri dana u više navrata pronalazili migrante u prikolicama kamiona. U svim pokušajima, scenario je bio gotovo isti – skener je registrovao ljude u tovarima, a migrante bi potom odala presečena, pa nanovo pomoću čiode i superlepka spojena sajla.

Tako je skener pokazao siluete šestorice Avganistanaca u šleperu, koji je iz Srbije ka Mađarskoj prevozio automobilske gume. Potom su carinici među gumama, koje je prevozio kamion na relaciji Makedonija – Nemačka, pronašli još dvojicu ilegalnih migranata. U šleperu natovarenom kartonom, koji je istoga dana putovao iz Srbije ka Mađarskoj, otkrivena su trojica migranata.

Sprečeno više od 20 ilegalnih pokušaja prelaska granice

U tovaru grejača za sedišta i povratne ambalaže, koji je iz Makedonije za mađarsko tržište prevozio šleper, zatečena su četvorica migranata, a još dvojica Avganistanaca pronađena su u kamionu prevoznika iz Šapca, koji je ka Poljskoj transportovao drvene ploče.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3179
Povezane teme

granični prelaz horgoš

migranti

ilegalni migranti

uprava carina

ilegalan prelazak granice

carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.