Komentara: 10
Pregleda: 3362

Sprečeno više od 20 ilegalnih prelazaka preko granice u proteklih nedelju dana

21.11.2018. u 16:08h
Izvor: Subotica.com
Na Graničnom prelazu "Horgoš", carinici su u proteklih nedelju dana sprečili više od 20 migranata da se u prikolicama kamiona prevezu preko granice. Svi pokušaji odvijali su se po istom, već viđenom scenariju, saopštili su iz Uprave carina.
Sprečeno više od 20 ilegalnih prelazaka preko granice u proteklih nedelju dana

Dok vozač kamiona pravi pauzu, migranti preseku sajlu kako bi ušli u prikolicu. Tada je uz pomoć čiode i superlepka neko spolja nanovo zalepi, a putnici kreću na put noseći se mišlju da će se u tovaru nesmetano prevesti do neke od zemalja Evropske unije. Međutim, kada bi stigli na granični prelaz, carinski skener registrovao bi prisustvo ljudi u prikolicama, čime bi njihov plan bio osujećen.

Tako je danas, u dva navrata, sprečen pokušaj prelaska migranata preko granice u kamionu koji je prevozio frižidere za austrijsko tržište, ali i u šleperu natovarenom raznom robom, koju je transportovao ka Nemačkoj. Snimci sa skenera pokazali su najpre tri, pa potom četiri siluete Avganistanaca.

Dvojica njihovih sunarodnika pronađena su i dan ranije, u kamionskoj prikolici punoj pakovanja deterdženata transportovanih na relaciji Srbija – Poljska, a 19. novembra još dvojica migranata snimljena su u šleperu koji je iz Makedonije ka Nemačkoj prevozio ramove za krovne prozore.

Sprečeno više od 20 ilegalnih prelazaka preko granice u proteklih nedelju dana

Makedonski kamion koji je 16. novembra transportovao sintetičke tkanine u rolnama ka Nemačkoj, u prikolici je krio još tri migranta iz Avganistana, a njih šestorica pronađena su dan ranije u šleperu koji je prevozio auto-gume iz Srbije ka Poljskoj.

U dva navrata je 14. novembra otkriveno pet Avganistanaca, od kojih trojica u tovaru prečišćenog voća bugarskog prevoznika koji je putovao za Nemačku, dok je domaći prevoznik, putujući ka Austriji, među metalnim konstrukcijama prevozio još dvojicu.

Dan ranije, čak sedmorica migranata pronađena je u kamionu, kojim su od Turske ka Mađarskoj transportovani auto-delovi i plastična creva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3362
Povezane teme

granični prelaz horgoš

migranti

ilegalni prelasci

uprava carina

ilegalan prelazak granice

carina

carinici

carinski prekršaj

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.