Komentara: 2
Pregleda: 1746

"Sprega kriminala, korupcije i lokalne uprave"

20.03.2010. u 12:11h
Izvor: RTV Yueco
"Sprega kriminala, korupcije i lokalne uprave"

„U ovom gradu odavno postoji sprega kriminala, korupcije i lokalne uprave, a ta veza je pretvorena u odnos gde je lokalna vlast bila servis organizovanog kriminala, odnosno grupa u jednom periodu“, izjavio je danas subotički političar Mirko Bajić.

On tvrdi da su takvi odnosi započeti još 1996. godine, ulogom i za vreme vladavine Socijalističke partije Srbije, tj. Miloševićevog režima. Bajić je naveo nekoliko primera, među kojima je i slučaj TUP Palić. Bajić tvrdi da je jednim izvodom iz zemljišnjih knjiga polovina zgrade Narodnog pozorišta postala vlasništvo TUP Palić, iako je do tada to preduzeće bilo vlasnik samo jednog malog dela, poznatijeg kao Klub umetnika. Po Bajićevim rečima, nakon toga je TUP Palić tu polovinu zgrade zamenio sa državom za 11 lokala u centru Subotice, i da je ovaj postupak detaljno objašnjen u jednom izveštaju Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, koji nosi oznaku „Službena tajna - Strogo povreljivo“. Bajić tvrdi da se u tom izveštaju iz 2003. detaljno navodi kako je TUP Palić „raščerupan“ tj. njegova imovina obezvređena, te da je zbog svođenja ovih radnji u zakonske tokove građen hotel „Prezident“ na Paliću (za čiju gradnju Bajić kaže da je bila „šarena laža“ i da je zidan od „starih cigli“) a zbog brisanja tragova zgrada Pozorišta – srušena.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1746
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.