Komentara: 0
Pregleda: 7073

Srpski specijaliteti od nojevog mesa

14.02.2009. u 09:24h
Izvor: Biznis novine
<p>Preduzeće "Gumel" iz Hajdukova predstavilo je na beogradskom Sajmu brendova proizvode od bivoljeg, magarećeg i nojevog mesa, ali i mesa svinjske rase mangulica, koje u proseku sadrži između 50 i 75 odsto manje holesterola od svinjskog mesa drugih rasa.</p>
Srpski specijaliteti od nojevog mesa

Direktor "Gumela" Peter Guljaš objasnio je da u mestu Šupljak pored Palića već šest godina poseduje farmu od 600 svinja rase mangulica, čije je meso karakteristično po manjem sadržaju kalorija, masti i holesterola.

- Potrošačima nudimo proizvode od mangulice, bez konzervansa i drugih dodataka, spravljene na tradicionalan način - naglasio je on i dodao da je nedavno otvoren prodajni objekat u Novom Beogradu, pored postojećih u Subotici i na Paliću.

Pored toga, na čardi "Guljaš" od 1992. godine postoji i prva farma nojeva u Srbiji, koja je nekada imala od 400 do 500 nojeva, a trenutno ih je oko 60, kazao je Guljaš i naglasio da proizvodnja i prerada tog vrsta mesa u Srbiji zakonski još nije regulisana, što onemogućava značajniji proboj na inostrano tržište.

Prema njegovim rečima, domaći potrošači pokazuju veliko interesovanje za tu vrstu mesa, čija cena iznosi 1.500 dinara po kilogramu.

Izvor: Biznis novine
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7073
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.