Komentara: 3
Pregleda: 3910

Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi"

18.03.2016. u 17:44h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke Zavod za javno zdravlje Subotica, Dom zdravlja Subotica, Opšta bolnica Subotica, Apoteka Subotica i Crveni krst Subotica uz podršku Učiteljskog fakulteta u Subotici i Društva za borbu protiv raka Grada Subotice, organizuju 21. marta 2016. godine (ponedeljak) u terminu od 12 do 13 časova u prostorijama Crvenog krsta Subotica promotivnu akciju "Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi".
Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi"

Svi zainteresovani sugrađani će moći proveriti kompoziciju mišićne mase i masnog tkiva i odrediti indeks telesne mase na aparatu Inbody. Svi pušači će moći proveriti vrednosti ugljen monoksida u izdahnutom vazduhu, a lekar će svim ženama pregledati dojke. Timovi lekara i nutricionista će svim zainteresovanim davati savete o promeni načina ishrane u cilju usvajanja pravilne ishrane i zdravih ponašanja, kao i savete za ostavljanje pušenja Prisutni će moći ispisati svoje poruke na papiru o tome šta rade za zdravlje svojih grudi i uputiti ih drugim ženama. Na info pultu će se deliti promotivni i edukativni materijal.

Cilj ove akcije je skretanje pažnje na značaj pravilne ishrane i nepušenja u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja i prevenciji raka dojke, kao i podizanje svesti žena o važnosti samopregleda dojki i skrining pregleda za rano otkrivanje raka dojke. Ovom akcijom se ukazuje i na važnost pružanja podrške obolelim i članovima njihove porodice.

Organizatori pozivaju sve naše sugrađanke i sugrađane da podrže planirane aktivnosti koje se organizuju u našem gradu. Brinite o svome zdravlju i učinite danas i vi nešto za zdravlje vaših grudi!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3910
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.