Komentara: 0
Pregleda: 1396

Šta sa doprinosima?

29.01.2009. u 12:56h
<p>Na ime neuplaćenih doprinosa za penzijsko osiguranje paori duguju oko 47,5 milijardi dinara i nema nikakve &scaron;anse da ovoliki novac vrate te je jedino re&scaron;enje da im država otpi&scaron;e ova dugovanja i da punjenje penzionog fonda poljoprivrednika krene ponovo i s čistim računima.</p>
Šta sa doprinosima?

- Država može i mora da pomogne poljoprivrednicima kako bi se na adekvatan način penzijski i socijalno osigurali- kaže Ministar poljoprivrede Saša Dragin , naglasivši da bi za mesec dana trebalo da se reši problem dugovanja poljoprivrednika Fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje. Dragin je naveo da Ministarstvo poljoprivrede u dogovoru sa ministarstvima finansija i rada i socijalne politike radi na planu koji bi poljoprivrednicima omogućio reprogramiranje, a mozda i otpis ranijih dugovanja.

Prema njegovim rečima, "takav presek bi omogućio poljoprivrednicima da izmire svoje obaveze prema Penzijskom fondu za prošlu godinu", ali i da u budućnosti ne dobijaju penzije od 2.000 ili 3.000 dinara. On je kazao da poljoprivredni proizvođači duguju veliki novac Penzijskom fondu, jer 90-ih godina prošlog veka nisu imali novac da uplaćuju sredstva, ali nije precizirao o kom iznosu se radi.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1396
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.