Komentara: 2
Pregleda: 2148
Foto

“Šta se krije ispod ravnice?” – nova tematska izložba Gradskog muzeja Subotice

12.08.2024. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
U Gradskom muzeju Subotica, u saradnji sa Naučno-tehnološkim centrom Naftne industrije Srbije (NIS) i prirodnjačkog odeljenja muzeja, 7. avgusta, otvorena je geološka izložba "Šta se krije ispod ravnice?". Izložba će biti dostupna u naredna tri meseca.
“Šta se krije ispod ravnice?” – nova tematska izložba Gradskog muzeja Subotice

Izložbu su otvorili Leonid Stulov, direktor Naučno-tehnološkog centar NIS i prof. dr Dejan Prelević, profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Pozdravne reči je publici i gostima uputila dr Olga K. Ninkov. Izložba će trajati do početka novembra uz prateće programe namenjena svim uzrastima. Nakon ovog projekta deo eksponata koji su poreklom iz Subotice i okoline, trajno će ostati u kolekciji subotičkog muzeja.

“Šta se krije ispod ravnice?” – nova tematska izložba Gradskog muzeja Subotice

Autor izložbe, dr Ivan Dulić – geolog poreklom iz Bajmoka i Đurđina – ovom prilikom je izložio deo svoje dragocene kolekcije koja je nastajala pune četri decenije, ali i rezultate bušotina NIS-a na kojima je radio kao ekspert.

- Ova izložba vas poziva na dugo putovanje u kojem ćete prošetati po prastarom kopnu Paleoevrope, zaroniti u dubine Tetiskog okeana, biti svedok stvaranja novog kopna Evrope, roniti oko sprudova Panonskog mora i posle sudara sa severcem ledenih doba, izroniti u plodnu vojvođansku ravnicu - rekao je dr Dulić.

“Šta se krije ispod ravnice?” – nova tematska izložba Gradskog muzeja SuboticeAutor je spreman ponuditi publici svoje znanje iz geologije ne samo u vidu ove, tekstovima i ilustracijama bogato propraćene, postavke i putem kataloga, već i putem predavanja i vođenja kroz izložbu.

Prvi ovakav susret će biti upriličen u okviru programa za Dan grada, 3. septembra od 18 časova, a drugi 18. septembra, povodon Svetskog dana geologije.

“Šta se krije ispod ravnice?” – nova tematska izložba Gradskog muzeja Subotice

Izvor: Subotica.com
Geološka izložba "Šta se krije ispod ravnice?" Geološka izložba "Šta se krije ispod ravnice?" Geološka izložba "Šta se krije ispod ravnice?" Geološka izložba "Šta se krije ispod ravnice?" Geološka izložba "Šta se krije ispod ravnice?" Geološka izložba "Šta se krije ispod ravnice?" Geološka izložba "Šta se krije ispod ravnice?" Geološka izložba "Šta se krije ispod ravnice?"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 dan i 22 časova
Komentara: 2
Pregleda: 2148
Povezane teme

gradski muzej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.