Komentara: 0
Pregleda: 1399

Stali radovi na Pozorištu

11.02.2009. u 18:46h
Izvor: RTV Yueco
<p>Druga faza izgradnje Narodnog pozori&scaron;ta u Subotici je trebalo da počne sredinom decembra pro&scaron;le godine, međutim na gradili&scaron;tu se posle vi&scaron;e od dva meseca ni&scaron;ta ne de&scaron;ava. Prva faza je zavr&scaron;ena početkom decembra, a kako tvrde odgovorni, gradnja nije nastavljena zbog nedostatka sredstava.</p>
Stali radovi na Pozorištu

Iz Nacionalnog Investicionog fonda-a je za 2008. godinu za izgradnju pozorišta izdvojeno 56 miliona dinara. Izvodjaču radova je uplaćeno 46.640.000 dinara, tako da dug iznosi 9 miliona dinara. Tokom radova u 2008. godini 9. oktobra je poslat račun na 5,5 miliona, 5. novembra na 3,2 miliona, 3. decembra na 436.000 i 24. decembra račun na 113.000 dinara. Svi računi su poslati u Trezor na ovlašćenje, ali prema rečima Nadice Momirov, u Trezoru zbog trenutne situacije nije bilo dovoljno novca za isplatu, pa je ovaj dug prebačen u 2009. godinu. Subotičani su ogorčeni zbog kašnjenja izgradnje Narodnog pozorišta, ali ih ova situacija ne iznenađuje. Državni sekretar u Ministarstvu kulture Nadica Momirov se svojevremeno protivila rušenju Narodnog pozorišta. Njen stav je do danas ostao nepromenjen, ali ona svoje dužnosti u ministarstvu obavlja redovno. Uprkos našim naporima danas nismo uspeli da dobijemo izjavu od Direkcije za izgradnju grada i Lokalne samouprave, ali smo dobili obećanje da će nam se povodom ovog problema obratiti sutra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1399
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.