Komentara: 19
Pregleda: 7467

“Stanovanje uz podršku” – nova mera pomoći Grada

22.08.2023. u 11:39h
Izvor: Subotica.com
“Stanovanje uz podršku” – nova mera pomoći Grada

Posle Novog Sada, Subotica je drugi grad u Srbiji koji je, ove godine, uveo uslugu “Stanovanje uz podršku”. Ovom uslugom od početka godine obuhvaćeno je obuhvaćeno šest osoba starijih od 26 godina sa posebnim potrebama  kojima je neohodan drugi, treći i četvrti stepen podrške.  Za ovu uslugu iz budžeta Grada Subotice namenjeno je 18.9 miliona dinara.

- Procedura prijema u navedenu uslugu je kroz uslugu Dnevnog boravka za odrasla lica a grupa korisnika koja je trenutno u usluzi “Stanovanja uz podršku” formirana je upravo kroz uslugu Dnevnog boravka za odrasla lica. To su korisnici čiji roditelji su već u poznim godinama života i  nisu više u mogućnosti da zbog starosti i bolesti brinu o svojoj deci. Ovaj vid usluge omogućava da korisnici izbegnu klasičan vid institucionalizacije, da nastave dosadašnji život u društvenoj zajednici i da se podrže u svojoj samostalnosti – objašnjava Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti. - Uz pomoć stručnih radnika i negovatelja, cilj je da korisnici dostignu svoj pun potencijal u svim segmentima funkcionisanja. To se ostvaruje kroz svakodnevne aktivnosti koje obuhvataju sticanje veština samoposluživanja, razne kreativne i edukativne radionice, kao i učešće u kulturno-zabavnim manifestacijama na teritoriji grada.

Grad  Subotica stipendira deficitarna zanimanja

Kapacitet je šest korisnika a  lista čekanja ne postoji, jer prostorni kapaciteti tako nešto ne dozvoljavaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 19
Pregleda: 7467
Povezane teme

jasmina stevanović

populaciona politika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.