Komentara: 0
Pregleda: 1587

Stanovnici Lopudske i Prežihova Voranca žale se na buku i prašinu

11.08.2010. u 22:40h
Izvor: RTV Yueco
Stanovnici Lopudske i Prežihova Voranca žale se na buku i prašinu

Saobraćajna policija na Paliću je počela da kažnjava vozače kamiona preduzeća „Putevi Užice" koji se ne pridržavaju zadate trase. Podneto je preko 35 prijava za teže saobraćajna prekršaje i izrečeno je nekoliko opomena.

Dogovor oko promene trase kojom se iznosi pesak sa Palića postignut je u drugoj polovini jula između građana, mesne zajednice, predstavnika grada i Ministrarstva infrastrukture, kada je predloženo da kamioni natovareni peskom idu zaobilaznim putem I odatle da se uključe na magistralnu saobraćajnicu kod Hajdukova.

Kroz ulice Prežihova Voranca i Lopudska dnevno i dalje prolazi više od 200 natovarenih kamiona peskom, težine oko 50 tona, koji nose materijal za izgradnju severnog kraka Koridora 10. U Direkciji za izgradnju grada kažu da izvođač radova uglavnom poštuje dogovor oko zadate trase. Problem je što se ne poštuje radno vreme od 6 do 18 časova, jer vozači kamiona dolaze ranije na utovar. Policija ima pravo da kazni vozače kamiona ukoliko ne poštuju zadatu trasu.

U saobraćajnoj policiji kažu da kontrolišu da li se vozači kamiona pridržavaju zadate trase, poštuju saobraćajne znakove i druge propise. Izvođač se obavezao da če nakon završetka posla da uradi rekonstrukciju asfaltne mreže, kao i da će da nadoknadi eventualne štete vlasnicima objekata duž trase u roku od 30 dana od završetka radova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1587
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.