Komentara: 0
Pregleda: 2457

Stara kuća u dvorištu vrtića ugrožava decu

23.03.2009. u 17:12h
Izvor: Blic
<p>Roditelji mali&scaron;ana koji pohađaju subotički vrtić &bdquo;Kolibri" pri Pred&scaron;kolskoj ustanovi &bdquo;Na&scaron;a radost" uputili su zahtev gradskoj vlasti i nadležnim službama da hitno saniraju objekat koji je u vlasni&scaron;tvu grada a koji se naslanja na objekat vrtića.</p>
Stara kuća u dvorištu vrtića ugrožava decu

Ta oronula zgrada predstavlja opasnost za bezbednost dece jer zauzima i deo dvorišta koje koristi vrtić, a s nje otpadaju crepovi i delovi zidova, pa i roditelji i vaspitači već godinama strepe. Sa dolaskom toplijeg vremena svi su u strahu od mogućih posledica jer mališani dosta vremena provode u dvorištu.

Kada su pokušali da podnesu prijavu građevinskoj inspekciji saznali su da je „prijava već podneta i da je rešenje o zabrani korišćenja kuće i hitnom pristupu radova na izgradnji zaštitne ograde izdato još u septembru 2005. godine".

Zbog toga smo 10. marta uputili zahtev gradu i nadležnim službama radi pronalaženja razloga nepostupanja po izdatom rešenju. Objekat je izgrađen 1934. godine, nije održavan, vlažan je i pojedini delovi kuće otpadaju, a pošto se deca igraju u dvorištu postoji opasnost od tragičnih posledica, što je nedopustivo. Umesto da grad pruži kvalitetne uslove za boravak u vrtićima, za šta uredno plaćamo mesečne troškove, deca nam se igraju na dotrajalom igralištu, a vaspitači strepe dok su u dvorištu - kaže Milan Bukarica u ime svih roditelja.
Potpisnici zahteva da se hitno reši problem kuće koja ugrožava bezbednost mališana kažu da im „do sada niko nije uputio odgovor na njihova pitanja i molbu da je krajnje vreme da se u dvorištu vrtića ‚Kolibri‘ osigura bezbedna igra dece".
- Vaspitači su nam rekli da je proteklih dana više komisija izlazilo i snimalo stanje urušene kuće. Od kada smo podneli zahtev dobila sam samo poziv da dostavim adresu kako bi me pismeno obavestili o toku zahteva, ali do danas nema odgovora. Raduje nas ukoliko će biti doneto rešenje o rušenju, ali ako je praksa da se ono sprovodi četiri godine, onda nema svrhe - kaže Bernadeta Horvat, roditelj.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2457
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.