Komentara: 3
Pregleda: 2662

Stare kompjutere i delove motora bacaju u šahtove

31.08.2009. u 17:19h
Izvor: Blic
<p>Delove motocikala, kompjutere, televizore, poko&scaron;enu travu, betonske blokove, nalaze radnici subotičkog &bdquo;Vodovoda" kada podignu kanalizacione poklopce. Na takvim mestima za vreme obilnih padavina, obično dođe do zagu&scaron;enja, pa se smrad i nečistoća razliju po saobraćajnicama, stambenim i poslovnim objektima.</p>
Stare kompjutere i delove motora bacaju u šahtove

Pored stadiona Fudbalskog kluba „Bačka 1901" pronašli smo delove motocikla, kod Mlečne pijace jedan šaht je bio napunjen plastičnim flaša, a na uglu Doža Đerđa i Frankopanske, osim plastike, našli smo ogromne količine pokošene trave. Na više lokacija iz šahtova smo izvlačili komade betona, televizore, kompjutere - Milan T. iz subotičkog „Vodovoda".

Zbog zatrpavanja slivnika i šahtova u Subotici je bilo više poplava zbog kojih je prekidan saobraćaj.

- Prilikom obilnijih padavina, atmosferske vode nisu mogle normalno da otiču, pa je dolazilo do začepljenja i poplava. Zbog toga je oštećena imovina mnogih firmi i građana, a izlivanje prljave vode može dovesti i do zaraza - kaže Imre Čeke, direktor subotičkog „Vodovoda".

Nažalost, javni sistem kanalizacija je nezaštićen i svako može da podigne poklopac ili rešetku i unutra ubaci otpad koji će dovesti do zagušenja.
- Veoma je neodgovorno blokirati kanalizacioni sistem da normalno funkcioniše.

Građani bi trebalo da znaju da predmete koje ne bi bacili u sopstvenu toalet, školjku ili septičku rupu, ne bi trebalo da bacaju ni u javnu kanalizaciju jer su štete velike i svi ih plaćamo - kaže Čeke.

U kanalizacionom šahtu, nedaleko od buvljaka, radnici „Vodovoda i kanalizacije" pronašli su mnogo novčanika, torbi i drugih ličnih predmeta. Pretpostavlja se da mnogi džeparoši koji operišu u ovom kraju bacaju predmete koji bi mogli da ih razotkriju kao počinioce krivičnog dela.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 2662
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.