Komentara: 0
Pregleda: 1607

Stečajno bogata godina

31.12.2010. u 09:52h
Izvor: RTV Yueco
Stečajno bogata godina

2010. godina, ekonomski loša, štečajno bogata, sa više otkaza, nego zaposlenih, zaključak je Samostalnog sindikata Subotice. Za nekoliko meseci propao je jedan veliki Subotički gigant Fidelinka, dok su neka manja preduzeća otišla u stečaj. Jedinu svetlu tačku na ekonomski crnu godinu ostavlja preduzeće Bratstvo koje je otkupilo slovačko preduzeće Tatravagonka.

U sindikatu kažu da su dali sve od sebe organizujući štrajkove i proteste, ali i bez obzira na to nekoliko stotina radnika je otpušteno. Fidelinka, Vinarija Wolrd of wine, Slavica, Mladost i Sever samo su neka od preduzeća koja su ove godine, ili otpustili radnike, ili ih nisu plaćali za njihov rad.

Da nije sve tako crno govori podatak o Bratstvu koje će od sledeće godine preuzeti novi vlasnik Tatravagonka. Svi porezi su izmirenim, radnicima su uplaćeni doprinosi i u toku je socijalni program na koji se samostalno prijavljuju radnici.
Osim Bratstva, ove godine iz loše situacije izašlo je i preduzeće A.D. Mala Bosna.
Kupoprodajni ugovor sa bivšim vlasnikom je raskinut i od tada je preduzeće počelo ponovo da staje na noge.

U sindikatu kažu da nas u sledećoj godini ne očekuje bolja situacija. Borba sa čuvanje radnih mesta i opstanak preduzeća će se nastaviti, a prvi koji su na redu, prema rečima sindikata su "29 Novembar" i Vojput, koji je odbijan na tenderima za izgradnju puteva iako je, kako kažu u sindikatu, imao najbolje ponude.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1607
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.