Komentara: 0
Pregleda: 1434

Štednja i minimalna poskupljenja usluga

24.02.2009. u 15:50h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Na poslednjoj sednici Skup&scaron;tine grada usvojeni su godi&scaron;nji programi poslovanja javnih preduzeća, izuzev Direkcije za izgradnju grada, čije su odlaganje zahtevali odbornici Demokratske stranke, u čijoj je nadležnosti ovo JP.</p>
Štednja i minimalna poskupljenja usluga

Pri usvajanju programa rada preduzeća napomenuto je da je jedan od bitnih momenata u njihovom koncipiranju bila štednja, te su smanjena izdvajanja za reprezentaciju, što gradskoj kasi donosi uštedu od pet miliona dinara u odnosu na prošlu godinu. Uštede su i kod plaćanja nadoknada predsednicima i članovima upravnih odbora, i ta će izdvajanja biti za 1,5 miliona manja nego u 2008. godini. Povećanje cena usluga javnih preduzeća biće dozvoljeno najviše osam odsto u narednoj godini, i to tek od aprila meseca, dok je kod Vodovoda napravljen izuzetak, te će ovo preduzeće svoje cene moći i pre toga da poveća zbog izgradnje prečistača.

U planovima javnih preduzeća i ove godine postoji stavka investicije, pa će tako 15 odsto ostvarene dobiti preduzeća ostati osnivaču, dok ostalo ide u investicije. Odbornici su na istoj sednici usvojili i odluku o primanjima odbornika i članova radnih tela u Skupštini. Primanja nisu uvećana u odnosu na prošlu godinu te odbornici dobijaju mesečnu nadoknadu od 12.000 dinara, plus dve hiljade po sednici, dok članovi radnih tela primaju četiri hiljade dinara, uz uslov da prisustvuju sednicama.

 

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1434
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.